Μεντβέντεφ: Δεν θέλουμε η ηγεσία στην Ουκρανία να είναι «σφουγγαρόπανο»

Μεντβέντεφ: Δεν θέλουμε η ηγεσία στην Ουκρανία να είναι «σφουγγαρόπανο»

Η Ρωσία θα συνεχίσει να έχει σχέσεις με την Ουκρανία μόνο αν η κυβέρνηση είναι νόμιμη και ισχυρή

Μεντβέντεφ: Δεν θέλουμε η ηγεσία στην Ουκρανία να είναι «σφουγγαρόπανο»
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε την Πέμπτη ο ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ξεκαθαρίζοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να διατηρεί πλήρεις διμερείς σχέσεις με την Ουκρανία μόνον όταν η ηγεσία της θα είναι νόμιμα εκλεγμένη και ισχυρή, όπως μετέδωσε το Ιντερφάξ.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους ουκρανούς εταίρους μας σε όλους τους τομείς, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε. Αλλά την ίδια στιγμή, για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι ίδιοι οι εταίροι μας να είναι σε φόρμα και οι αρχές της Ουκρανίας να είναι νόμιμες και αποτελεσματικές», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Μόσχα δε θα συνεργαστεί στην Ουκρανία παρά μόνο με μια εξουσία που υπερασπίζεται «τα συμφέροντα του κράτους» και «πάνω στην οποία δε σκουπίζει κανείς τα πόδια του».

Κλείσιμο
«Πρέπει οι εταίροι μας να έχουν δυναμισμό, η ηγεσία της Ουκρανίας να είναι νόμιμη και αποτελεσματική, να μην είναι σφουγγαρόπανο για να σκουπίζει κανείς τα πόδια του» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ρώσου πρωθυπουργού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης