Μπαρόζο: Η Ε.Ε. να λάβει μέτρα κατά των υπευθύνων για το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία

Μπαρόζο: Η Ε.Ε. να λάβει μέτρα κατά των υπευθύνων για το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία

Η πολιτική ηγεσία της χώρας έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τον Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Μπαρόζο: Η Ε.Ε. να λάβει μέτρα κατά των υπευθύνων για το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με μια ασυνήθιστα σκληρή ανακοίνωσή του, εξέφρασε την ελπίδα του τα κράτη-μέλη να συμφωνήσουν ώστε η Ε.Ε. να λάβει συγκεκριμένα μέτρα κατά των υπευθύνων για το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί αυτές τις σκηνές. Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη χρήση βίας ως μέσο επίλυσης μιας πολιτικής και θεσμικής κρίσης. Είναι η πολιτική ηγεσία της χώρας που έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Καλούμε όλες τις πλευρές να θέσουν τέλος στη βία άμεσα και να συμμετάσχουν σε έναν ουσιαστικό διάλογο ώστε να ανταποκριθούν στις δημοκρατικές προσδοκίες του λαού της χώρας». Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής.
 
Κλείσιμο
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε την Ε.Ε. να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στην Ουκρανία, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς έκανε έκκληση προς την Ε.Ε. ώστε να υιοθετηθεί μια κοινή θέση για την Ουκρανία. 

Παρέμβαση Ολάντ για την Ουκρανία
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ και συμφώνησαν πως η Ε.Ε. πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Ουκρανία. Ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε το Συμβούλιο της Ε.Ε. Εξωτερικών Υποθέσεων που θα συνεδριάσει αύριο στις Βρυξέλλες να λάβει γρήγορα αποφάσεις. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης