Ουκρανία: Ανάρρωσε και επιστρέφει στη δουλειά ο Γιανουκόβιτς
Ενώ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανάρρωσε από την οξεία αναπνευστική λοίμωξη από την οποία είχε προσβληθεί και σήμερα θα επιστρέψει στο γραφείο του, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Ουκρανίας και ενώ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.
«Ο ουκρανός πρόεδρος αισθάνεται καλά. Η κατάσταση της υγείας του είναι ικανοποιητική. Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς σκοπεύει να ξαναρχίσει δουλειά τη Δευτέρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Την ίδια ώρα κατά τη διάρκεια μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο κέντρο του Κιέβου, η ουκρανική αντιπολίτευση δήλωσε ότι επιθυμεί τη διεθνή διαμεσολάβηση στις διαπραγματεύσεις της με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς προκειμένου να «αποτραπούν αποκλίνουσες ερμηνείες».
Το θέμα αυτό εξετάστηκε το Σαββατοκύριακο στο Μόναχο, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας συνάντησαν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, όπως δήλωσε σήμερα ο Βιτάλι Κλίτσκο.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών