Σταϊνμάγερ σε Γιανουκόβιτς: Τήρησε τις υποσχέσεις σου προς την αντιπολίτευση

Σταϊνμάγερ σε Γιανουκόβιτς: Τήρησε τις υποσχέσεις σου προς την αντιπολίτευση

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ κάλεσε σήμερα τον Ουκρανό πρόεδρο να ενεργήσει με σοβαρότητα και να τηρήσει όσα είπε στην αντιπολίτευση


Σταϊνμάγερ σε Γιανουκόβιτς: Τήρησε τις υποσχέσεις σου προς την αντιπολίτευση
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ κάλεσε σήμερα τον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς να τηρήσει τις υποσχέσεις του προς την αντιπολίτευση.

"Η έκκλησή μου προς τον Ουκρανό πρόεδρο: έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες με την αντιπολίτευση, αλλά ενεργείστε με σοβαρότητα τηρώντας τις υποσχέσεις σας προς την αντιπολίτευση", τόνισε ο Σταϊνμάγερ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

Κλείσιμο
"Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να κρίνω εάν η πρόταση περί αμνηστίας είναι μια πρόταση, την οποία ο πρόεδρος κάνει για να κερδίσει χρόνο γνωρίζοντας ότι ορισμένοι όροι δεν μπορούν να εκπληρωθούν –όπως για παράδειγμα η πλήρης εκκένωση της πλατείας Μεϊντάν– ή εάν μιλάει σοβαρά και εάν παρασκηνιακά γίνονται ήδη προσπάθειες αποκλιμάκωσης... Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω", τόνισε.

Η ουκρανική αντιπολίτευση αρνήθηκε χθες να υποστηρίξει το νόμο περί αμνηστίας που ενέκρινε το Κοινοβούλιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ η Ρωσία απείλησε το Κίεβο με διακοπή της οικονομικής της βοήθειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης