Σκίτσο των Times: Ο Ολάντ «πνίγηκε» στο στήθος της Μαριάν
Ο πρόεδρος χαμένος στα κάλλη της Γαλλικής Δημοκρατίας
Με ένα σκίτσο τα λένε όλα οι Άγλλοι για την ερωτική υπόθεση του Φρανσουά Ολάντ.
Ο Γάλλος πρόεδρος απασχολεί όλη την Ευρώπη με τα ερωτικά σκάνδαλα που ήρθαν στη δημοσιότητα και η ιστορική εφημερίδα Times του Λονδίνου, χρησιμοποιώντας και το αγγλικό, φλεγματικό χιούμορ, τον παρουσιάζει χαμένο ανάμεσα στο στήθος μιας γυναίκας.
Μόνο που δεν είναι οποιαδήποτε γυναίκα, αλλά πρόκειται για το σύμβολο της Ελευθερίας της Γαλλικής Δημοκρατίας. Παραπέμπει σαφώς στον ομώνυμο πίνακα του Ντελακρουά "Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό" και το σύμβολο της Μαριάν, τη γυναίκα - Ελευθερία της Γαλλίας.
Κλείσιμο
Ο πίνακας "Η Ελευθερία Οδηγεί το Λαό" του Ευγένιου Ντελακρουά
Στο σκίτσο των Times, ο Ολάντ είναι "πνιγμένος" ανάμεση στα κάλλη της γυναίκας, ενώ προσπαθεί από τη θέση αυτή να μιλήσει για την οικονομία... Κανείς φυσικά δεν προσέχει τα λόγια του, αλλά τα "πλούσια ελέη" της γυναίκας που τον πνίγουν.
Η φράση του σκιτσογράφου Πήτερ Μπρουκς στο Twitter που σχολιάζει το σκίτσο του μάλιστα είναι "Hollande fails to make a clean breast of it", που σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά, σημαίνει "Ο Ολάντ αποτυγχάνει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση".
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη