Δείτε νέες φωτογραφίες από τον «θησαυρό των Ναζί»

Δείτε νέες φωτογραφίες από τον «θησαυρό των Ναζί»

Μεταξύ άλλων αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο εικόνες από χαρακτικά και σχέδια των Έντβαρντ Μουνκ, Μαξ Λίμπερμαν και Ανρί Τουλούζ-Λοτρέκ

Δείτε νέες φωτογραφίες από τον «θησαυρό των Ναζί»

Οι γερμανικές αρχές έδωσαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα φωτογραφίες και άλλων έργων τέχνης που περιλαμβάνονται στον αποκαλούμενο «θησαυρό των Ναζί», στους πίνακες, δηλαδή, που βρέθηκαν σε ένα διαμέρισμα στο Μόναχο πριν από δύο χρόνια και πιστεύεται ότι είχαν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Μεταξύ άλλων αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο εικόνες από χαρακτικά και σχέδια των Έντβαρντ Μουνκ, Μαξ Λίμπερμαν και Ανρί Τουλούζ-Λοτρέκ.
Κλείσιμο

Τα 54 νέα έργα τέχνης αναρτήθηκαν στον ιστότοπο Lostart.de, εκ των οποίων 16 χαρακτικά του Νορβηγού ζωγράφου Έντβαρντ Μουνκ και 38 σκίτσα του Γερμανού Μαξ Λίμπερμαν. 

«Απομένει πλέον να καθορίσουμε εάν αυτά συνδέονται με τις διώξεις των Ναζί» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το γερμανικό υπουργείο Πολιτισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα βρέθηκαν στο διαμέρισμα του 80χρονου γιου του Χίλντεμπραντ Γκούρλιτ, ενός έμπορου τέχνης που συνεργαζόταν με το ναζιστικό καθεστώς.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης