Δεν δίνει τον κλεμμένο θησαυρό των ναζί ο Γερμανός συλλέκτης

Δεν δίνει τον κλεμμένο θησαυρό των ναζί ο Γερμανός συλλέκτης

Ο 80χρονος Γερμανός Cornelius Gurlitt, στο διαμέρισμα του οποίου βρέθηκαν πάνω από 1.400 πίνακες, μίλησε στο περιοδικό Spiegel

Δεν δίνει τον κλεμμένο θησαυρό των ναζί ο Γερμανός συλλέκτης
Ο 80χρονος Γερμανός Cornelius Gurlitt, στο διαμέρισμα του οποίου βρέθηκαν πάνω από 1.400 πίνακες, έργα τέχνης που είχαν κατασχεθεί από τους ναζί, αρνείται πεισματικά να τα επιστρέψει.

Ο ηλικιωμένος συλλέκτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, είπε ότι έχει τους πίνακες στην κατοχή του νόμιμα, αφού τους κληρονόμησε από τον πατέρα του, που ήταν έμπορος έργων τέχνης, και δεν προτίθεται να τους επιστρέψει "αμαχητί".

Κλείσιμο
Ο Gurlitt αναρωτήθηκε γιατί τον κυνηγούν οι δημοσιογράφοι, αφού δεν είναι διάσημος και εμφανίστηκε σοκαρισμένος από το διεθνές ενδιαφέρον για εκείνον. Πάντως, οι εισαγγελικές αρχές του Μονάχου δήλωσαν ότι δεν έχουν ισχυρές αποδείξεις, για να προβούν σε σύλληψη του συλλέκτη.

Η είδηση για τους ανεκτίμητους πίνακες -μεταξύ αυτών βρίσκονται και έργα των Πικάσο, Ματίς και Σαγκάλ- είδε τυχαία το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια ενός φορολογικού ελέγχου ρουτίνας στο διαμέρισμα του συλλέκτη.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι οι πίνακες, που η αξία τους υπολογίζεται στο ένα δισ. ευρώ, είτε είναι προϊόντα κατάσχεσης από τους ναζί, είτε πλούσιοι Εβραίοι τους πούλησαν, προσπαθώντας να ξεφύγουν από το ναζιστικό καθεστώς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης