Με ένα "έξυπνο τσιπ" θωρακίζεται από τις υποκλοπές η Μέρκελ

Με ένα "έξυπνο τσιπ" θωρακίζεται από τις υποκλοπές η Μέρκελ

Η Bundestag παρήγγειλε ήδη 1.200 τηλέφωνα ένα από τα οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια της Ηαγκελαρίου

Με ένα "έξυπνο τσιπ" θωρακίζεται από τις υποκλοπές η Μέρκελ
Πάνω από 124 δισεκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις σε όλο τον κόσμο υπεκλάπησαν μέσα σε ένα μήνα από τον "Μεγάλο Αδερφό" των ΗΠΑ,  σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που είδαν την Πέμπτη το "φως" της δημοσιότητας.

Κι ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, διαβεβαιώνει την Γερμανίδα καγκελάριο πως δεν έχει πέσει θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών, η Άνγκελα Μέρκελ για να είναι σίγουρη, έχει ήδη προμηθευτεί ένα "έξυπνο τσιπ" με το οποίο θωρακίζει το τηλέφωνό της από τον... Όργουελ. 

Όπως εξηγεί στην εφημερίδα "Bild" o Κρίστοφ Ερντμαν από την Κολωνία, επικεφαλής της εταιρείας τεχνολογίας "Secusmart", με τη βοήθεια ενός ειδικού τσιπ, το τηλέφωνο της Μέρκελ είναι προστατευμένο από τις υποκλοπές.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η Bundestag παρήγγειλε ήδη 1.200 τηλέφωνα, εξοπλισμένα με το "έξυπνο τσιπ", ένα από τα οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια της Μέρκελ. 

Την ίδια ώρα, τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας τις μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών αποκαλύπτουν πως,  η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ που έχει αναλάβει την... «βρωμοδουλειά», κατέγραφε όχι μόνο τα τηλέφωνα αλλά και τα μηνύματα στο Διαδίκτυο δισεκατομμυρίων ανθρώπων ανά των κόσμο.

Οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν όχι μόνο από την βρετανική εφημερίδα "Guardian", άλλα και άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τον περασμένο Μάρτιο,  124, 8 δισεκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις υπεκλάπησαν σε όλο τον κόσμο.  Από την πλευρά της, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) υποστηρίζει πως, στα προγράμματά της το μόνο που κάνει είναι να "συλλέγει" στοιχεία. Δεν είναι γνωστό αλλά ούτε και εφικτό  όλα αυτά τα στοιχεία που έχει στο αρχείο της να τα έχει επεξεργαστεί, ωστόσο, δεν παύει να σημαίνει ότι έχει όλο τον πλανήτη  υπό συνεχή παρακολούθηση. Το επιχείρημα για τις μαζικές παρακολουθήσεις είναι ότι τα προγράμματα αυτά αποτελούν βασικό εργαλείο στον αγώνα για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Οι περισσότερες τηλεφωνικές κλήσεις που υπέκλαπησαν είναι από τη Μέση Ανατολή και την Β. Αφρική: Πακιστάν (13,7 δισ. κλήσεις) , Αφγανιστάν (21,9 δισ. κλήσεις).

Περίπου 1,7 δισ. κλήσεις συγκεντρώθηκαν από το Ιράν, 1,6 δισ. από την Ιορδανία και 6,2 δισ. από τη Ινδία.  Την ίδια ώρα εγείρονται ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας συγκέντρωνε όχι μόνο τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και τις ηλεκτρονικές "επαφές" δυτικών χωρών που έχουν φιλικές σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Στη Γερμανία, εκατομμύρια κλήσεις πολιτών -αν όχι και η ίδια η Μέρκελ- έπεσαν θύματα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, όπως αποκάλυψε το περιοδικό "Der Spiegel". Στην Ισπανία, 61 εκατ. πολίτες ήταν υπό παρακολούθηση, στην Ιταλία 46 εκατομμύρια, ενώ στη Γαλλία, 70 εκατ. τηλεφωνικές κλήσεις υπεκλάπησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Monde". 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης