Ομπάμα προς Μέρκελ: Δεν παρακολουθούσε το κινητό σου η NSA

Ομπάμα προς Μέρκελ: Δεν παρακολουθούσε το κινητό σου η NSA

Η Μέρκελ τηλεφώνησε στον Ομπάμα να ζητήσει εξηγήσεις για πληροφορίες που είχε, σύμφωνα με τις οποίες οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούσαν το κινητό της

Τούρκος κατάδικος προσφέρεται για... χημική στείρωση
Ομπάμα προς Μέρκελ: Δεν παρακολουθούσε το κινητό σου η NSA
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είχε το βράδυ της Τετάρτης η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πληροφορήθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της γερμανικής κυβέρνησης, η Μέρκελ ζήτησε άμεσες και πλήρεις εξηγήσεις από τον Ομπάμα γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι το κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου παρακολουθείτο από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Η Μέρκελ είπε επίσης στον Ομπάμα ότι εάν πράγματι παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές της συνδιαλέξεις θεωρεί το γεγονός αυτό «εντελώς απαράδεκτο», ανέφερε εκπρόσωπός της.

Πάντως, ο Λευκός Οίκος σε μια λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από το τηλεφώνημα Μέρκελ - Ομπάμα αναφέρει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε τη Γερμανίδα Καγκελάριο ότι οι επικοινωνίες της δεν παρακολουθούνται.


Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης