ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Η τουρκική αστυνομία παρακολουθεί σίριαλ και μοιράζει... κλήσεις

Η τουρκική αστυνομία παρακολουθεί σίριαλ και μοιράζει... κλήσεις

Οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι τηλεθεατές αντιγράφουν τις παραβάσεις του κοκ που κάνουν οι πρωταγωνιστές- Περίπου 2.000 επεισόδια παρακολούθησε μέσα σε 11 μήνες η αρμόδια ομάδα

Η τουρκική αστυνομία παρακολουθεί σίριαλ και μοιράζει... κλήσεις

Μπορεί τα τουρκικά σίριαλ να κερδίζουν το κοινό με τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών, την ίντριγκα, τα πάθη και τα σχέδια συνομωσίας, όμως, δεν περνούν απαρατήρητα ούτε από τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ, η αστυνομία στην Τουρκία παρακολουθεί ανελλιπώς τα επεισόδια των επιτυχημένων σειρών όχι γιατί ταυτίζεται με τους ήρωες, αλλά για να εντοπίσει τυχόν παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Όπως ισχυρίζονται οι άνδρες των τοπικών αρχών η συμπεριφορά των πρωταγωνιστών στις τηλεοπτικές σειρές αποτελούν παράδειγμα για το κοινό, με αποτέλεσμα αν κάποιος ήρωας παραβιάσει κόκκινο σηματοδότη, είναι πιθανό να ακολουθήσει την ίδια τακτική και κάποιος οδηγός.

Κλείσιμο

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα η ομάδα του αρμόδιου τμήματος παρακολούθησε 2.000 διαφορετικά επεισόδια δημοφιλών σειρών μέσα στους τελευταίους 11 μήνες για να καταγράψουν τις παραβάσεις.

Μέρος της έρευνας ήταν να ελέγξουν κατά πόσο οι οδηγοί στις σειρές φορούν ζώνες ασφαλείας ή κάνουν χρήση των κινητών τηλεφώνων τους την ώρα που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Δεν περιορίστηκαν, όμως, στην καταγραφή, αλλά επικοινώνησαν με τους παραγωγούς των σειρών ζητώντας τους να δώσουν το καλό παράδειγμα στους τηλεθεατές και να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

«Περίπου 10% τηρούσαν τους κανόνες όταν ξεκίνησε η έρευνα, ενώ τώρα το ποσοστό έχει εκτιναχθεί στο 80%», δήλωσε ο Μεχμέτ Καμίλ Εκμεκτσί, επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος της τροχαίας.

Επισήμανε δε ότι σκοπεύει να εντάξει στο πρόγραμμα και κινηματογραφικές ταινίες καθώς και το σύνολο των τηλεοπτικών προγραμμάτων.

«Αν οι διασημότητες και οι καλλιτέχνες ακολουθούν τους κανόνες και στην πραγματική ζωή τους καθώς και στο πλατό, τότε ο κόσμος θα αντιληφθεί τη σημασία του ζητήματος. Καθώς οι άνθρωποι παρακολουθούν πολλά τηλεοπτικά προγράμματα, οι ηθοποιοί αποτελούν παραδείγματα για εκείνους», συμπλήρωσε ο Μεχμέτ Καμίλ Εκμεκτσί.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης