Η Coca-Cola ταυτίζεται διαχρονικά με τα Χριστούγεννα και τις εορτές του νέου έτους και το κάνει πάντοτε μοναδικά. Φέτος το κάνει ακόμη καλύτερα, πραγματοποιώντας με το κατακόκκινο φορτηγό το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο tour που έγινε ποτέ στην Ελλάδα και μας προσκαλεί να φέρουμε τη μαγεία... στο χωριό μας!
Οδηγεί ο γείτονάς σας πολυτελές αυτοκίνητο; Καταγγείλτε το στην αστυνομία!!!
Πολλά λούσα και χλιδή? Πάρτε μας τηλέφωνο αναφέρεται στην αφίσα της βρετανικής αστυνομίας που παρακινεί τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας να καταδίδουν , ανώνυμα, τους συμπολίτες τους που διαθέτουν χρήματα για «προκλητικά» πολυτελή τρόπο διαβίωσης. Όποιος οδηγεί πολυτελή αυτοκίνητα , ή αγοράζει ακριβά αντικείμενα και κοσμήματα μεσούσης της οικονομικής κρίσης , μπορεί να σπαταλάει μαύρο χρήμα, ή χρήματα που προέρχονται
Πολλά λούσα και χλιδή? Πάρτε μας τηλέφωνο αναφέρεται στην αφίσα της βρετανικής αστυνομίας που παρακινεί τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας να καταδίδουν , ανώνυμα, τους συμπολίτες τους που διαθέτουν χρήματα για «προκλητικά» πολυτελή τρόπο διαβίωσης. Όποιος οδηγεί πολυτελή αυτοκίνητα , ή αγοράζει ακριβά αντικείμενα και κοσμήματα μεσούσης της οικονομικής κρίσης , μπορεί να σπαταλάει μαύρο χρήμα, ή χρήματα που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, υποστηρίζουν οι βρετανικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.
Φαίνεται πως οι ιθύνοντες είναι πλέον βέβαιοι πως η μεσαία τάξη δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για πούρα, σκάφη, ακριβά αυτοκίνητα και λαμπερά κοσμήματα. Ο αρχηγός του τμήματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος δόκτωρ Timothy Brain υποστηρίζει « Στην παρούσα οικονομική πραγματικότητα, εκείνοι που ζουν χλιδάτη ζωή με χρήματα τα οποία προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα».
Δεν λείπουν όμως και οι επικριτές της νέας καμπάνιας που την χαρακτηρίζουν «γελοιότητα» , όπως η πρώην Υπουργός Εσωτερικών Ann Widdecombe : « Είναι αστείο αυτό? Αν η αστυνομία σπαταλούσε τον μισό χρόνο από αυτόν που χάλασε για να οργανώσει την καμπάνια στην αναζήτηση των εγκληματιών, θα ήταν όλα πολύ καλύτερα. Και πως οι πολίτες θα μπορούν να διακρίνουν αν κάποιος που αγοράζει ένα ακριβό κόσμημα έχει την ανάλογη οικονομική επιφάνεια ή όχι?» .
Πάντως η καμπάνια που ωθεί τους πολίτες να γίνουν καταδότες δεν προβλέπει χρηματική επιβράβευση όσων δίνουν πληροφορίες , διασφαλίζει όμως την ανωνυμία καθώς ο καθένας μπορεί να καταδώσει όποιον θέλει τηλεφωνικά. Τι άλλο θα δούμε ?
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr