Εκτός Συρίας οι επιθεωρητές του ΟΗΕ

Εκτός Συρίας οι επιθεωρητές του ΟΗΕ

Η ομάδα των ειδικών για τα χημικά όπλα που ερευνά την επίθεση στη Δαμασκό έφθασε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυττού

Εκτός Συρίας οι επιθεωρητές του ΟΗΕ
Η ομάδα των διεθνών ειδικών για τα χημικά όπλα, που είχε επιφορτισθεί με τις έρευνες για την εγκυρότητα των κατηγοριών για χρήση χημικών όπλων σε επίθεση στη Συρία, έφθασε σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυττού, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα, η ομάδα που επέβαινε σε έξι οχήματα με τα διακριτικά των Ηνωμένων Εθνών είχε διασχίσει τα σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία, έχοντας ολοκληρώσει την τετραήμερη έρευνά τους στο σημείο της επίθεσης σε προάστιο της Δαμασκού.

Κλείσιμο
Η Ύπατη Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό Άνγκελα Κάνε, η οποία συνόδευε τους ειδικούς στη Συρία, είχε αναχωρήσει ήδη χθες από τη Δαμασκό οδικώς και είχε φθάσει επίσης στον Λίβανο, που απέχει μόλις 45’ από την συριακή πρωτεύουσα.

Σήμερα, η Κάνε πρόκειται να ενημερώσει τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν στη Νέα Υόρκη για τα πεπραγμένα της ομάδος των επιθεωρητών.

Όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για πιθανά χτυπήματα είναι δυνατόν να ανοίξει από σήμερα, μετά την αποχώρηση των ειδικών του ΟΗΕ από τη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης