Πάνω από χίλια χρόνια ποινή φυλάκισης στον απαγωγέα του Κλίβελαντ

Πάνω από χίλια χρόνια ποινή φυλάκισης στον απαγωγέα του Κλίβελαντ

Καταδικάστηκε ισόβια για 936 κατηγορίες συνολικά - Ομολόγησε την ενοχή του, ότι βασάνιζε, βίαζε και κρατούσε φυλακισμένες στο σπίτι του -για περίπου μία δεκαετία -τρεις νεαρές γυναίκες

Νέα διαδήλωση Σοσιαλιστών στην Αλβανία
Πάνω από χίλια χρόνια ποινή φυλάκισης στον απαγωγέα του Κλίβελαντ
Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αιτήματος αποφυλάκισης για 936 κατηγορίες συνολικά καταδικάστηκε ο απαγωγέας του Κλίβελαντ. Να σημειωθεί πως για κάθε μία κατηγορία η ποινή φυλάκισης ανέρχεται από οκτώ έτη έως ισόβια. 

Νωρίτερα, αφού ομολόγησε την ενοχή του, ότι βασάνιζε, βίαζε και κρατούσε φυλακισμένες στο σπίτι του -για περίπου μία δεκαετία -τρεις νεαρές γυναίκες- ο 53χρονος Αριέλ Κάστρο, ήρθε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς για ισόβια κάθειρξη (χωρίς δυνατότητα αναστολής) ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο της θανατικής ποινής.
Κλείσιμο

Μπορεί η συμφωνία να του αφαιρεί το δικαίωμα της έφεσης, ωστόσο τον  προστατεύει από περαιτέρω διώξεις και το ενδεχόμενο της επιβολής της θανατικής ποινής. Αυτό σημαίνει, ότι η δίκη που είχε προγραμματιστεί για τις 5 Αυγούστου, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Στο δικαστήριο στο Κλίβελαντ, ο δικαστής Μάικλ Ρούσο προειδοποίησε επανειλημμένως τον Κάστρο ότι δεν θα βγει ποτέ από τη φυλακή, με τον ειδεχθή κακοποιό να φαίνεται ότι αποδέχεται την ποινή του. Σε ερώτηση του δικαστή, αν αντιλαμβάνεται ότι θα περάσει όλη του τη ζωή μέσα στη φυλακή χωρίς δικαίωμα αναστολής, ο Αριέλ Κάστρο απάντησε : «Το καταλαβαίνω». (Διαβάστε περισσότερα εδώ)



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης