Αριέλ Κάστρο: Ήρθε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς για να αποφύγει τη θανατική ποινή!

Αριέλ Κάστρο: Ήρθε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς για να αποφύγει τη θανατική ποινή!

1.000 χρόνια φυλάκισης για να αποφύγει το ενδεχόμενο της θανατικής ποινής.

Αριέλ Κάστρο: Ήρθε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς για να αποφύγει τη θανατική ποινή!
Αφού ομολόγησε την ενοχή του, ότι βασάνιζε, βίαζε και κρατούσε φυλακισμένες στο σπίτι του -για περίπου μία δεκαετία -τρεις νεαρές γυναίκες- ο 53χρονος Αριέλ Κάστρο, ήρθε σε συμφωνία με τους εισαγγελείς για ισόβια κάθειρξη (χωρίς δυνατότητα αναστολής) ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο της θανατικής ποινής.

Μπορεί η συμφωνία να του αφαιρεί το δικαίωμα της έφεσης, ωστόσο τον  προστατεύει από περαιτέρω διώξεις και το ενδεχόμενο της επιβολής της θανατικής ποινής. Αυτό σημαίνει, ότι η δίκη που είχε προγραμματιστεί για τις 5 Αυγούστου, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Κλείσιμο
Στο δικαστήριο στο Κλίβελαντ, ο δικαστής Μάικλ Ρούσο προειδοποίησε επανειλημμένως τον Κάστρο ότι δεν θα βγει ποτέ από τη φυλακή, με τον ειδεχθή κακοποιό να φαίνεται ότι αποδέχεται την ποινή του. Σε ερώτηση του δικαστή, αν αντιλαμβάνεται ότι θα περάσει όλη του τη ζωή μέσα στη φυλακή χωρίς δικαίωμα αναστολής, ο Αριέλ Κάστρο απάντησε : «Το καταλαβαίνω».

Σε ένα άλλο σημείο της ακρόασης, η οποία κράτησε περισσότερο μία ώρα, ο δικαστής ρώτησε τον  Κάστρο πόσο καλά είναι τα αγγλικά του. Ο 53χρονος οδηγός σχολικού λεωφορείου στο Κλίβελαντ απάντησε ότι ενώ είναι καλός στην ορθογραφία και στην ανάγνωση, δεν καταλαβαίνει και τόσο καλά τη γλώσσα, εξαιτίας -όπως είπε- του σεξουαλικού του προβλήματος και του εθισμού του στην πορνογραφία.

Ο Κάστρο συνελήφθη τον Μάιο όταν ένα από τα θύματά του, η 27χρονη Αμάντα Μπέρι, δραπέτευσε από το σπίτι όπου την κρατούσε αιχμάλωτη μαζί με άλλες δύο γυναίκες, την Μισέλ Νάιτ, 32 ετών και την Τζίνα Ντεχεσούς, 23 ετών.

Mάλιστα, κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της η Μπέρι γέννησε ένα κοριτσάκι, 6 ετών σήμερα, που όπως επιβεβαιώθηκε από τις αναλύσεις γενετικού υλικού, πατέρας του ήταν ο Κάστρο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης