Παραστρατιωτικοί του Ασαντ οι «ιερείς» που αποκεφαλίστηκαν στη Συρία;

Παραστρατιωτικοί του Ασαντ οι «ιερείς» που αποκεφαλίστηκαν στη Συρία;

Σύμφωνα με την Human Rights Watch, τα θύματα δεν ήταν μοναχοί ή ιερείς, αλλά μέλη της «σαμπίχα»

Παραστρατιωτικοί του Ασαντ οι «ιερείς» που αποκεφαλίστηκαν στη Συρία;
Λύνεται το μυστήριο γύρω από τον δημόσιο αποκεφαλισμό τριών ανδρών έξω από την πόλη Χομς της Συρίας, που καταγράφηκε σε βίντεο συγκλονίζοντας με την αγριότητα των σκηνών.

Σύμφωνα με τον μη κυβερνητικό οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, τα θύματα δεν ήταν μοναχοί ή ιερείς, αλλά μέλη της «σαμπίχα», παραστρατιωτικοί δηλαδή του καθεστώτος Ασαντ.

Ερευνητές που μελέτησαν προσεκτικά το εννιάλεπτο σοκαριστικό βίντεο με τον αποκεφαλισμό κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ανάμεσα στα θύματα δεν βρίσκεται ο Γάλλος ιερέας Φρανσουά Μουράντ, ο οποίος ζούσε σε μοναστήρι Φραγκισκανών στη Γκασανίγια της Συρίας.
Κλείσιμο

Εκπρόσωπος του Human Rights Watch δήλωσε στην Huffington Post ότι τα πλάνα έχουν ληφθεί τον περασμένο Απρίλιο και η αποτρόπαια πράξη πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Μασάντ Ρουίν, 120 χιλιόμετρα μακριά από την Γκασανίγια.

Σύμφωνα με τον ειδικό οι δολοφόνοι είναι μέλη της ομάδας al-Muhajireen al-Ansar που δρα υπό τις εντολές του Τσετσένου, Αμπού Ομάρ αλ-Σεσένι.

Όσο για την υπόθεση του θανάτου του ιερέα Μουράντ, ο οποίος απήχθη από το μοναστήρι πριν μερικές ημέρες, δεν φέρεται να σχετίζεται με τον αποκεφαλισμό, αλλά λέγεται πως θανατώθηκε από ισλαμιστές, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες φέρεται πως έχασε τη ζωή του από βομβαρδισμό που έπληξε την περιοχή όπου ζούσε.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης