«Κρυφτούλι» από τον Ασάνζ του Wikileaks: Δεν σας λέμε πού είναι ο Σνόουντεν

«Κρυφτούλι» από τον Ασάνζ του Wikileaks: Δεν σας λέμε πού είναι ο Σνόουντεν

Την ώρα που όλος ο κόσμος ψάχνει να εντοπίσει τα ίχνη του  πρώην πράκτορα της CIA

«Κρυφτούλι» από τον Ασάνζ του Wikileaks: Δεν σας λέμε πού είναι ο Σνόουντεν
«Ξέρουμε πού βρίσκεται ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Είναι καλά στην υγεία του και ασφαλής αλλά δεν μπορούσε να σας πούμε σε ποια χώρα είναι».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, την ώρα που όλος ο κόσμος ψάχνει να εντοπίσει τα ίχνη του  πρώην πράκτορα της CIA που αποκάλυψε το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ. 

Όπως γνωστοποίησε επίσης ο Ασάνζ, ο Σνόουντεν έφυγε από τη Μόσχα μαζί συνοδευόμενος από την εκπρόσωπο του WikiLeaks, Σάρα Χάρισον.

«Ο Σνόουντεν έφυγε από το Χονγκ Κονγκ στις 23 Ιουνίου και κατευθύνεται προς το Εκουαδόρ μέσω μιας διαδρομής που είναι ασφαλής και περνά από τη Ρωσία και άλλες χώρες», είπε ο 41χρονος Ασάνζ μιλώντας τηλεφωνικά σε δημοσιογράφους, μέσα από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου κατέφυγε τον περασμένο Ιούνιο.

Κλείσιμο
Ο  ιδρυτής του WikiLeaks σε νέα του δήλωση είπε: Ο Σνόουντεν αναχώρησε από το Χονγκ Κονγκ την Κυριακή με ταξιδιωτικά "έγγραφα για πρόσφυγα" τα οποία του δόθηκαν από τον Ισημερινό.

Συγκεκριμένα σε τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο ανέφερε πως «η διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου περιλαμβάνει "πολλά στάδια"», δίχως να διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες αναχώρησε ο Σνόουντεν από την Κίνα και είπε απλώς ότι είναι μια «συναρπαστική ιστορία».

Το WikiLeaks αποκάλυψε επίσης σήμερα ότι "πλήρωσε τις μετακινήσεις" του Σνόουντεν και διευκρίνισε ότι τα "έγγραφα" που αποκάλυψε ο Σνόουντεν για την ηλεκτρονική παρακολούθηση που ασκούν οι ΗΠΑ και η Βρετανία "είναι σε ασφαλή θέση στις κατάλληλες δημοσιογραφικές οργανώσεις".

Τέλος ο Ασάνζ απέκλεισε οι ρωσικές και κινεζικές υπηρεσίες ασφαλείας να ανέκριναν τον Σνόουντεν, μια εκδοχή που είχε αναφερθεί.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ασάνζ είχε εκφράσει ανοιχτά τη στήριξή του στον Σνόουντεν χαρακτηρίζοντάς τον «ήρωα». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης