Η Βασίλισσα Ελισάβετ προσεβλήθη από την «Φεράρι των ιών»

Η Βασίλισσα Ελισάβετ προσεβλήθη από την «Φεράρι των ιών»

Ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία απειλώντας την ανθρωπότητα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ προσεβλήθη από την «Φεράρι των ιών»
Από την "Φεράρι των ιών" προσεβλήθη η Βασίλισσα Ελισάβετ, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ.   

Πρόκειται για έναν νοροϊό, από τους πιο μεταδοτικούς ιούς παγκοσμίως, για τον οποίο μάλιστα οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία απειλώντας την ανθρωπότητα.

Η Βρετανία έχει πληγεί περισσότερο απ'  όλες τις χώρες της Ευρώπης και μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες καταγράφηκε στη χώρα ο πρώτος θάνατος εξαιτίας επιπλοκών που παρουσίασε ο ασθενής που είχε μολυνθεί από τον ιό.
Κλείσιμο
   
Στη χώρα του Ντέιβιντ Κάμερον , πάνω από ενάμισι εκατομμύριο άνθρωποι έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό και, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, η οξεία γαστρεντερίτιδα από την οποία πάσχουν οι ασθενείς, προκαλεί ακατάσχετους εμετούς και διάρροια.

Σύμφωνα πάντως με το τελευταίο ανακοινωθέν των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία νοσηλεύεται στο King Edward VΙΙ' s Hopistal του Λονδίνου , αντιμετωπίζει με ιατρική αγωγή τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας που παρουσίασε και η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται ομαλά.  

Εκτός από την Ευρώπη, οι υγειονομικές αρχές καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων και σε άλλες χώρες. 
    
Ο νοροϊός που προκαλεί ιογενή γαστρεντερίτιδα, ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς οι οποίοι εκφράζουν φόβους πως μπορεί να εξελιχθεί σε μία νέα πανδημία.  Μήπως αυτή θα είναι μία νέα ισπανική γρίπη; Η τελευταία, να υπενθυμίσουμε, είχε προκαλέσει τον θάνατο εκατομμύριων άνθρωποι σε όλο τον κόσμο την διετία 1918-1919.
     
Η «Φεράρι των ιών» - οι ειδικοί την βάπτισαν έτσι λόγω της ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται ο ιός-  μεταδίδεται με την εντεροστοματική οδό, με την κατανάλωση μολυσμένη τροφής ή νερού με κόπρανα ή με απευθείας μετάδοση από άτομο σε άτομο. Η περιβαλλοντική μόλυνση μπορεί επίσης να αποτελέσει πηγή μετάδοσης. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η μετάδοση γίνεται λόγω της εκτόξευσης των σταγονιδίων που προέρχονται από έμετο και μολύνεται το περιβάλλον ή εισάγονται στο βλεννογόνο του στόματος και εν συνεχεία καταπίνονται.
    
Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων, 23 εκατομμύρια περιπτώσεις οξείας γαστρεντερίτιδας στις ΗΠΑ, ετησίως,  οφείλονται σε μόλυνση από νοροϊό και τώρα πιστεύεται ότι τουλάχιστον 50% απ΄ όλες τις εξάρσεις κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλονται σε νοροϊό. Από τους ασθενείς πάνω από 70 χιλιάδες χρίζουν νοσηλείας και περίπου 800 πεθαίνουν κάθε χρόνο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης