Εκτός ψηφοδελτίων κορυφαία στελέχη του Μπερλουσκόνι

Εκτός ψηφοδελτίων κορυφαία στελέχη του Μπερλουσκόνι

Επειδή κατηγορούνται ότι έχουν σχέση με τη μαφία

Εκτός ψηφοδελτίων κορυφαία στελέχη του Μπερλουσκόνι
Η  κεντροδεξιά παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που καταθέτει τα ψηφοδέλτιά της στο υπουργείο Εσωτερικών, προσπαθεί να αφαιρέσει από αυτά στελέχη της που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την δικαιοσύνη.

Εμβληματική χαρακτηρίζεται η περίπτωση του Νικόλα Κοζεντίνο, πρώην υφυπουργού Οικονομικών, που ήλπιζε να μπορέσει να είναι επικεφαλής του υποψηφίου της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης.

Μετά από ένα μπρα-ντε-φερ που διήρκεσε δυο ημέρες, υπερίσχυσε η γραμμή του γραμματέα του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) Αντζελίνο Αλφάνο και ο Κοζεντίνο, ο οποίος κατηγορείται ότι δραστηριοποιήθηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με στόχο την σύμπραξη με την μαφία.

Κλείσιμο
Νωρίτερα ιταλικά πρακτορεία ειδήσεων είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι ο Κοζεντίνο είχε απομακρυνθεί, παίρνοντας μαζί του τα ψηφοδέλτια που έπρεπε να κατατεθούν στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών. Το PdL διέψευσε την είδηση.

Για τον ίδιο ρόλο αποκλείσθηκε και ο πρώην στενότατος συνεργάτης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μαρτσέλο Ντελ' Ούτρι, που έχει κατηγορηθεί ότι υποστηρίχθηκε από την Κόζα Νόστρα.

«Αποφάσισα να κάνω βήμα πίσω διότι μου το ζήτησε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι», δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Την ενεργό πολιτική αποφάσισε να εγκαταλείψει και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Κλάουντιο Σκαγιόλα, ο οποίος, σύμφωνα με τον Τύπο, βαρύνεται με υποψίες για ασαφή αγορά ακινήτου στην περιοχή του Κολοσσαίου, στην Αιώνια Πόλη.

Ο Σκαγιόλα έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ότι το διαμέρισμα πληρώθηκε από τον ίδιο, ενώ μέρος του Τύπου ανέφερε ότι φέρεται να χρηματοδοτήθηκε από γνωστό επιχειρηματία. Δεν έχει εκδοθεί, όμως, καταδικαστική απόφαση της δικαιοσύνης.

Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ιταλικής κεντροδεξιάς ούτε ο βουλευτής Μάρκο Μιλανέζε, δεξί χέρι του πρώην υπουργού Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και για αθέμιτες παρεμβάσεις στην ανάθεση εργολαβιών του δημοσίου.


Με την μερική αυτή «ανανέωση», ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος, σε ό,τι αφορά τις προσωπικές του «περιπέτειες» συνεχίζει να διατείνεται πως είναι «θύμα μεροληπτικών δικαστικών», ελπίζει να καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους που τον είχαν εμπιστευθεί στο παρελθόν ότι «οι νέες λίστες του κόμματος του έχουν ως μόνο κριτήριο συμμετοχής την γνώση και την εντιμότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης