Κάμερον: «Όχι» σε δημοψήφισμα για την έξοδο ή την παραμονή στην ΕΕ

Κάμερον: «Όχι» σε δημοψήφισμα για την έξοδο ή την παραμονή στην ΕΕ

Είναι σωστό να επαναδιαπραγματευτεί το ρόλο της χώρας του στην ένωση, υποστήριξε...

Κάμερον: «Όχι» σε δημοψήφισμα για την έξοδο ή την παραμονή στην ΕΕ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι δεν υποστηρίζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την παρούσα στιγμή με ερώτημα την συμμετοχή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά δήλωσε πως αισθάνεται ότι είναι σωστό να επαναδιαπραγματευτεί το ρόλο της χώρας του στην ένωση.

«Δεν πιστεύω ότι θα ήταν σωστό για τη Βρετανία να διεξαγάγει σήμερα ένα δημοψήφισμα για τη συμμετοχή ή την αποχώρηση επειδή πιστεύω πως θα δίναμε έτσι στο βρετανικό λαό μια ψεύτικη επιλογή», δήλωσε ο Κάμερον μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Ο Κάμερον απαντούσε σε ερωτήσεις για την Ευρώπη πριν από την πολυαναμενόμενη ομιλία που θα εκφωνήσει την Παρασκευή στην Ολλανδία, κατά την οποία θα εκθέσει τη θέση του έναντι της ΕΕ.
Κλείσιμο

«Εκατομμύρια άνθρωποι σ' αυτή τη χώρα, εμού περιλαμβανομένου, θέλουν η Βρετανία να παραμείνει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πιστεύουν πως υπάρχουν ευκαιρίες να διαπραγματευθούμε μια καλύτερη σχέση», δήλωσε ο Κάμερον.

Ερωτηθείς από τον ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ αν η Βρετανία θα εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στην ΕΕ σε πέντε χρόνια, ο Κάμερον επανέλαβε ότι πιστεύει πως η Βρετανία "είναι καλύτερα μέσα στην ΕΕ".

Ο Κάμερον, ο οποίος θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ και να θέσει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης σε δημοψήφισμα, επανέλαβε ότι δεν θα οδηγήσει τη Βρετανία στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης