Η ΕΕ ενέκρινε μια αποστολή στήριξης των αφρικανικών δυνάμεων στο Μάλι

Η ΕΕ ενέκρινε μια αποστολή στήριξης των αφρικανικών δυνάμεων στο Μάλι

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν τη Δευτέρα κατ' αρχήν να στηρίξουν έμπρακτα την αποστολή της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής

Η ΕΕ ενέκρινε μια αποστολή στήριξης των αφρικανικών δυνάμεων στο Μάλι
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν τη Δευτέρα κατ' αρχήν να στηρίξουν έμπρακτα την αποστολή της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS) και της Αφρικανικής Ένωσης στο Μαλί, στόχος της οποίας είναι η εκδίωξη των ένοπλων ισλαμιστών που έχουν καταλάβει το βορρά της χώρας αυτής.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σχέδιο, περίπου 250 Ευρωπαίοι εκπαιδευτές θα αναχωρήσουν στις αρχές του νέου έτους για το Μπαμακό προκειμένου να εκπαιδεύσουν τέσσερις ταξιαρχίες στρατιωτών του Μαλί. Ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους μέσα σε έξι μήνες.

Κλείσιμο
Οι υπουργοί εξέφρασαν την ελπίδα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να εγκρίνει σύντομα την αφρικανική αποστολή και οι ίδιοι να είναι σε θέση να εγκρίνουν την ευρωπαϊκή αποστολή στη σύνοδό τους του Δεκεμβρίου. Ευρωπαίος διπλωμάτης τόνισε ότι "το θέμα είναι να καταστήσουμε το στρατό του Μάλι αποτελεσματικό, καλά εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο. Πρέπει να ανακτήσει τον αυτοσεβασμό του" που έπεσε πολύ χαμηλά αφότου ισλαμιστές και αυτονομιστές Τουαρέγκ κατέλαβαν ένα μεγάλο μέρος της χώρας την περασμένη άνοιξη.

Την αποστολή εκδίωξης των ισλαμιστών θα αναλάβει μια διεθνής δύναμη αποτελούμενη από 3.300 άνδρες από διάφορες χώρες της Δυτικής Αφρικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης