Σήμερα η ανακοίνωση του «διαδόχου» του Σαρκοζί

Σήμερα η ανακοίνωση του «διαδόχου» του Σαρκοζί

Τα… μαχαίρια βγήκαν στο συνέδριο του κόμματος της γαλλικής Δεξιάς που ξεκίνησε χτες τις εργασίες του με τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του UMP, Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν Φρανσουά Κοπέ να δηλώνουν ότι είναι νικητές και να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για νοθεία και παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία

Σήμερα η ανακοίνωση του «διαδόχου» του Σαρκοζί
Τα… μαχαίρια βγήκαν στο συνέδριο του κόμματος της γαλλικής Δεξιάς που ξεκίνησε χτες τις εργασίες του με τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας του UMP, Φρανσουά Φιγιόν και Ζαν Φρανσουά Κοπέ να δηλώνουν ότι είναι νικητές και να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για νοθεία και παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.

Τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «κρίση» στην γαλλική Δεξιά η οποία αποτυπώνεται στις κάλπες που στήθηκαν στο συνέδριο του κόμματος για την ανάδειξη του προέδρου του συντηρητικού Κόμματος. Τριακόσιες χιλιάδες σύνεδροι ψήφισαν για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος UMP και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το μεγάλο φαβορί ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας , Φρανσουά Φιγιόν.

Η αποχώρηση του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, από την ηγεσία του κόμματος ήταν καταλυτική για το μέλλον του UMP, επισημαίνουν οι μεγαλύτερες γαλλικές εφημερίδες προεξοφλώντας ότι δύσκολα θα καλύψουν το κενό του Σαρκοζί οι δύο μονομάχοι.

Κλείσιμο
Ο πρώην πρωθυπουργός της  Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν έσπευσε πριν από λίγο να δηλώσει ότι αυτός είναι ο διάδοχος του Σαρκοζί κι έκανε λόγο για ψυχρολουσία αναφερόμενος στην ήττα του αντιπάλου του. Την ίδια ώρα ο νυν γενικός γραμματέας του κόμματος, Ζαν Φρανσουά Κοπέ υποστήριξε ότι αυτός κέρδισε την μάχη .

Πάντως, οι Γάλλοι συντηρητικοί ψηφοφόροι δεν προτιμούν κανέναν από τους δύο καθώς επιθυμούν την επσιτροφή του Νικολά Σαρκοζί στην πολιτική σκηνή αλλά και την υποψηφιότητά του για την προεδρφκή μα΄χη το 2017.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης