
Ομπάμα: Έργο σε εξέλιξη το ταξίδι στη Μιανμάρ

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι το επερχόμενο ταξίδι του στη Μιανμάρ αποτελεί αναγνώριση της προόδου της στην πορεία προς τον εκδημοκρατισμό
«Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένα έργο σε εξέλιξη», δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στην Ταϊλάνδη και πρόσθεσε: «Δεν είμαι κάποιος που πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταθούν στο περιθώριο και να μην λερώσουν τα χέρια τους, όταν εκεί υπάρχει μια ευκαιρία για μας να ενθαρρύνουμε τις καλύτερες παρορμήσεις μέσα σε μια χώρα».
Ο κ. Ομπάμα αύριο Δευτέρα θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που θα επισκεφθεί τη Μιανμάρ.
Μερικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η επίσκεψη είναι πρόωρη, επειδή οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ακόμη παγιωθεί, αλλά ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Ομπάμα θα πιέσει τον μεταρρυθμιστή πρόεδρο της Μιανμάρ, Θέιν Σέιν, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, να κάνει περισσότερα για την εθνοτική βία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr