Για αντιγερμανικό μένος στην Ελλάδα κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ

Για αντιγερμανικό μένος στην Ελλάδα κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ

«Ο απεσταλμένος της Μέρκελ εξόργισε τους Έλληνες» γράφει το περιοδικό “Der Spiegel”

Για αντιγερμανικό μένος στην Ελλάδα κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ
Πανευρωπαϊκός διασυρμός για την Ελλάδα μετά τον αδικαιολόγητο προπηλακισμό του Γερμανού Προξένου στη Θεσσαλονίκη από ομάδα συγκεντρωμένων και κυρίως με την επιλογή τους να χρησιμοποιήσουν ναζιστικές προσβολές.

Σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στα γεγονότα προσπαθώντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αλλά οι φωτογραφίες από τη συμπρωτεύουσα σχολιάζονται ήδη με τα χειρότερα λόγια, ενώ ακόμη και η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε στα επεισόδια κατά τη κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν-Μαρκ Ερό.

«Η βία δεν αποτελεί μέσο αντιπαράθεσης», τόνισε η 'Ανγκελα Μέρκελ, διευκρινίζοντας ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ειρηνικής διαμαρτυρίας.

«Ο απεσταλμένος της Μέρκελ εξόργισε τους Έλληνες» γράφει το περιοδικό “Der Spiegel” στην ηλεκτρονική του έκδοση για τον προπηλακισμό του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη.  Το περιοδικό αναφέρεται στον Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ ο οποίος μπήκε στο συνεδριακό κέντρο από πλαϊνή είσοδο καθώς και στον Γερμανό πρόξενο ο οποίος βρέθηκε στα χέρια των συγκεντρωμένων οι οποίοι του πέταξαν καφέ και του έσπασαν τα γυαλιά. «Ενώ η ατμόσφαιρα μέσα στο συνεδριακό κέντρο ήταν θερμή, οι διαδηλωτές απ’ έξω φώναζαν ναζιστικά συνθήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό. 
Κλείσιμο

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και η έγκριτη εφημερίδα Frankfurter Allgemeine η οποία φιλοξενεί τη φωτογραφία του προξένου της Γερμανίας να δέχεται ένα πλαστικό ποτήρι με καφέ την ώρα που η αστυνομία αδυνατεί να τον προφυλάξει. «Στην Ελλάδα συχνά κατηγορούν τη Γερμανία για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που αναγκάζεται να εφαρμόσει η χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα η οποία εστιάζει και στο γεγονός πως η Annette Groth της γερμανικής ριζοσπαστικής αριστεράς εξέφρασε την κατανόησή της για τους συγκεντρωμένους. 

«Έλληνες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε Γερμανό διπλωμάτη» γράφει χαρακτηριστικά και η εφημερίδα Sueddeutsche η οποία στο ρεπορτάζ αναφέρει πως «το κλίμα πυροδότησε μια φράση του Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ ο οποίος υποστήριξε σε ομιλία του πως τη δουλειά 3.000 Ελλήνων μπορούν να την κάνουν 1.000 Γερμανοί». 

«Οι Έλληνες έριξαν καφέ στον Γερμανό πρόξενο» αναφέρει και η Berliner Zeitung. Σύμφωνα με την εφημερίδα «πολλοί Έλληνες είναι θυμωμένοι με τη γερμανική κυβέρνηση και έπειτα από μια υποτιμητική δήλωση του Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ συγκεντρωμένοι στη Θεσσαλονίκη έριξαν καφέ στον πρόξενο της Γερμανίας και φώναζαν ναζιστικά συνθήματα» 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης