Εκτός ατζέντας Ντάτσιτς - Θάτσι το καθεστώς του Κοσόβου

Εκτός ατζέντας Ντάτσιτς - Θάτσι το καθεστώς του Κοσόβου

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι το καθεστώς του Κοσόβου δεν συμπεριλαμβάνεται στα θέματα των σημερινών του συνομιλιών, στις Βρυξέλλες, με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι...

Εκτός ατζέντας Ντάτσιτς - Θάτσι το καθεστώς του Κοσόβου
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι το καθεστώς του Κοσόβου δεν συμπεριλαμβάνεται στα θέματα των σημερινών του συνομιλιών, στις Βρυξέλλες, με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι.

Διέψευσε δε εκ νέου τις πληροφορίες περί λειτουργίας γραφείων συνδέσμων του Κοσόβου στο Βελιγράδι και της Σερβίας στην Πρίστινα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Presheva Jone», που παραχώρησε στη διάρκεια της παραμονής του στη Ρώμη, ο κ. Ντάτσιτς δήλωσε ότι αναμένει πως η νέα συνάντηση με τον Χασίμ Θάτσι θα λειτουργήσει ως ενθαρρυντικό στοιχείο για τις συνομιλίες.

Κλείσιμο
Πρόσθεσε δε πως η σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες αποτελεί καλή κίνηση για την περιοχή και συνιστά συμβολή στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Σέρβων και Αλβανών.

«Δεν θα απαρνηθούμε τις θέσεις μας για μη αναγνώριση του Κοσόβου παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει μία εποικοδομητική στάση στο πνεύμα της καλύτερης δυνατής συνεργασίας προς όφελος των πολιτών» σημείωσε ο κ. Ντάτσιτς.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας επιβεβαίωσε ακόμη πως υπάρχουν ιδέες και προτάσεις για τη λειτουργία γραφείων συνδέσμων στο Βελιγράδι και την Πρίστινα αλλά διέψευσε ότι κάτι τέτοιο πρόκειται να συμβεί.

Εξήγησε ότι η ερμηνεία του χαρακτήρα αυτών των γραφείων ως ένα είδος πρεσβειών είναι λανθασμένη και πρόσθεσε πως σύντομα θα οριστούν συγκεκριμένα άτομα για την εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση που είχαν στις 19 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες, οι κ.κ. Ντάτσιτς και Θάτσι συμφώνησαν τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων του Βελιγραδίου και της Πρίστινας, με τη διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης