ΟΗΕ: Στην Συρία έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου

ΟΗΕ: Στην Συρία έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι παραστρατιωτικοί φιλοκυβερνητικοί Σαμπίχα έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας...

“Κλειδώνει” o φόρος για το ασφαλιστικό
ΟΗΕ: Στην Συρία έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι παραστρατιωτικοί φιλοκυβερνητικοί Σαμπίχα έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, στα οποία περιλαμβάνονται φόνοι και βασανιστήρια, αναφέρει σε έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Γενεύη η ερευνητική επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι Σύροι αντάρτες που πολεμούν για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν και αυτοί διαπράξει εγκλήματα πολέμου, όμως οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν κάνει αυτοί "δεν φτάνουν τη σοβαρότητα, τη συχνότητα και την κλίμακα" αυτών που έχουν διαπράξει ο συριακός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας, σημειώνει η επιτροπή στην έκθεσή της.

"Η επιτροπή έχει λόγους να πιστεύει ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι Σαμπίχα διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως φόνοι και βασανιστήρια, εγκλήματα πολέμου και σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, στις οποίες περιλαμβάνονται φόνοι, βασανιστήρια, αυθαίρετες συλλήψεις και κρατήσεις, σεξουαλική βία, επιθέσεις χωρίς διακρίσεις, λεηλασίες και καταστροφή ιδιοκτησίας", επισημαίνεται στην έκθεση των 102 σελίδων που συνέταξαν οι ανεξάρτητοι ερευνητές του ΟΗΕ που είχαν επικεφαλής τον Πάουλο Πινέιρο.
Κλείσιμο

Παράλληλα Σύροι ακτιβιστές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί από τον αεροπορικό βομβαρδισμό σήμερα της πόλης Αζάζ, στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με εικόνες που ανέβασαν ακτιβιστές στο YouTube, κάτοικοι της πόλης ανασύρουν πτώματα από κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι νεκροί από τον βομβαρδισμό της πόλης ανέρχονται σε δεκάδες. Ωστόσο ακτιβιστής που βρίσκεται στην Αζάζ δήλωσε ότι τουλάχιστον 30 πτώματα έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και ότι οι ακτιβιστές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων νεκρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης