La Repubblica: «Οι Γερμανοί θα πουν "αντίο" στην Ελλάδα»

La Repubblica: «Οι Γερμανοί θα πουν "αντίο" στην Ελλάδα»

Βάσει ρεπορτάζ από το Βερολίνο, η ιταλική εφημερίδα θεωρεί δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

La Repubblica: «Οι Γερμανοί θα πουν "αντίο" στην Ελλάδα»
«Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα... Οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» γράφει την Τρίτη η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση της εφημερίδας από το Βερολίνο, «ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπιστεί το ευρώ βάσει της άποψης της Bundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών».

«Στο παρασκήνιο, οι μεγάλες τράπεζες τα έχουν ετοιμάσει όλα. Έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται τα σενάρια για τους επόμενους 12-18 μήνες» γράφει η ιταλική εφημερίδα, με αναφορές και σε γερμανικά δημοσιεύματα.

Παράλληλα, προσθέτει ότι «η πολιτική που εύχονται τα γεράκια της Βαυαρίας, το να δοθεί με την περίπτωση της Ελλάδας ένα μάθημα και να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι, απειλεί, τώρα, να μετατραπεί σε μια επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους».

Και αυτό, διότι, όπως τονίζει ο ανταποκριτής της ιταλικής εφημερίδας από το Βερολίνο, «για μερικά γεράκια, μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, το 2013, αξίζει σίγουρα την υλοποίηση του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ίσως και την προώθηση ενός ισχυρού παράλληλου νομίσματος».
Κλείσιμο

Σε σχέση με το τελευταίο αυτό σενάριο, τέλος, η ιταλική εφημερίδα τονίζει ότι «οι πιο σκληροί Γερμανοί πολιτικοί, έφθασαν να ζητούν, παράλληλα με το ευρώ, την κυκλοφορία γερμανο-ολλανδικού νομίσματος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης