Παγκόσμια καταδίκη για την επίθεση αυτοκτονίας στη Βουλγαρία

Παγκόσμια καταδίκη για την επίθεση αυτοκτονίας στη Βουλγαρία

«Αυτές οι επιθέσεις εναντίον αθώων αμάχων, ανάμεσά τους και παιδιά, είναι αποκρουστικές», αναφέρει ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας «την αναλλοίωτη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ»....

 Παγκόσμια καταδίκη για την επίθεση αυτοκτονίας στη Βουλγαρία
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την Τετάρτη την «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση» που είχε στόχο Ισραηλινούς και πρόσφερε «κάθε αναγκαία βοήθεια» για τον εντοπισμό των δραστών.

«Αυτές οι επιθέσεις εναντίον αθώων αμάχων, ανάμεσά τους και παιδιά, είναι αποκρουστικές», αναφέρει ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας «την αναλλοίωτη δέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια του Ισραήλ».

Κλείσιμο
«Οι ΗΠΑ θα σταθούν αλληλέγγυες με τους συμμάχους τους και θα προσφέρουν κάθε απαραίτητη βοήθεια για εντοπισμό των δραστών αυτής της επίθεσης, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη», επεσήμανε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ακόμη, η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Αστον εξέφρασε την Τετάρτη την "πολύ μεγάλη λύπη της" και τη "δυσάρεστη έκπληξή της" από την επίθεση αυτοκτονίας με στόχο ισραηλινούς τουρίστες στη Μπουργκάς της Βουλγαρίας στο χώρο του διεθνούς αεροδρομίου αμέσως μετά την άφιξή τους εκεί, που έχει απολογισμό επτά νεκρούς και περίπου 30 τραυματίες.

"Οι εικόνες από τη Μπουργκάς μου προκαλούν δυσάρεστη έκπληξη, πρέπει οι δράστες να συλληφθούν, να καταδικαστούν" δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο η ίδια αξιωματούχος.

Όμως και η Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα (Βουλγαρία) δήλωσε ότι "είναι θλιμμένη και δυσάρεστα έκπληκτη" μετά από αυτήν την επίθεση αυτοκτονίας.

Η Σουηδή συνάδελφός της, Σεσίλια Μάλμστρομ, αρμόδια για τις Εσωτερικές υποθέσεις και την Ασφάλεια, δήλωσε από την πλευρά της "πολύ λυπημένη", ενώ απηύθυνε τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης.
Ο Επίτροπος για τη Βιομηχανία, Αντόνιο Ταγιάνι (Ιταλία), χαρακτήρισε "τρομοκρατία" αυτήν την επίθεση.

"Με τον πλέον σθεναρό τρόπο καταδίκασε" ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς την ίδια επίθεση --την πρώτη στο βουλγαρικό έδαφος με στόχο Ισραηλινούς πολίτες--, επίσης κάνοντας λόγο για "τρομοκρατία", εκφράζοντας συγχρόνως την "αλληλεγγύη" της γαλλικής κυβέρνησης με την ισραηλινή "στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του μίσους".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης