Φάιμαν: Η Ελλάδα δεν θα αφεθεί να καταρρεύσει

Φάιμαν: Η Ελλάδα δεν θα αφεθεί να καταρρεύσει

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα δεν θα αφεθεί από τους εταίρους της να καταρρεύσει εκφράζει ο καγκελάριος της Αυστρίας

Φάιμαν: Η Ελλάδα δεν θα αφεθεί να καταρρεύσει
Την πεποίθηση πως η Ελλάδα δεν θα αφεθεί από τους εταίρους της να καταρρεύσει εκφράζει ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του στην μεγαλύτερη κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ».

Ωστόσο, κατά την άποψή του, οι εταίροι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι η στήριξη της Ελλάδας θα κρατήσει αρκετό χρόνο, μέχρις ότου η χώρα θα μπορεί και πάλι να «ορθοποδήσει» και αυτό μπορεί να διαρκέσει ακόμη μία δεκαετία.

Ο Αυστριακός καγκελάριος εκτιμά πως για την Ευρωζώνη οι επόμενοι μήνες θα μπορούσαν να είναι «θυελλώδεις» και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι πολίτες. Κατά την άποψή του, η Αυστρία είναι καλά προετοιμασμένη για νέες ευρωπαϊκές αναταράξεις και αυτή του η θέση εδραιώνεται από το γεγονός του μεγάλου ποσοστού απασχόλησης στη χώρα (σ.σ η Αυστρία έχει 4,5% ανεργίας, το χαμηλότερο ποσοστό πανευρωπαϊκά) και των ισχυρών οικονομικών της επιχειρήσεων.
Κλείσιμο

Συγχρόνως εκτιμά, ως αρκετά αποτελεσματικά τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης από τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Ιταλίας, χωρίς όμως, όπως σημειώνει, να μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να εμφανιστούν και νέες δυσκολίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης