Οι γερμανικές αρχές αγόρασαν CD με στοιχεία φοροφυγάδων

Οι γερμανικές αρχές αγόρασαν CD με στοιχεία φοροφυγάδων

Οι φορολογικές υπηρεσίες της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αγόρασαν ένα CD που φέρεται να περιέχει αποδείξεις για τη φοροδιαφυγή που διέπραταν οι Γερμανοί πελάτες μιας ελβετικής τράπεζας

Οι γερμανικές αρχές αγόρασαν CD με στοιχεία φοροφυγάδων
Οι φορολογικές υπηρεσίες της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αγόρασαν ένα CD που φέρεται να περιέχει αποδείξεις για τη φοροδιαφυγή που διέπραταν οι Γερμανοί πελάτες μιας ελβετικής τράπεζας, υποστηρίζει σήμερα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Financial Times Deutschland.

Πρόκειται για ένα CD που περιέχει στοιχεία για περίπου χίλιους Γερμανούς πελάτες της ιδιωτικής τράπεζας Couts της Ζυρίχης, που είναι θυγατρική της Royal Bank of Scotland.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που δεν κατονομάζει την πηγή της, το υπουργείο Οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου έδωσε το πράσινο φως για να αγοραστούν, έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα στοιχεία αυτά.

Κλείσιμο
Η αγορά αυτή ωστόσο μπορεί να παρεμποδίσει την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ελβετίας και Γερμανίας για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης. Η συμφωνία βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία της επικύρωσης. Κανονικά θα πρέπει να εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2013 και με βάση αυτήν θα απαγορεύεται στις γερμανικές αρχές να αγοράζουν δεδομένα που έχουν κλαπεί από τις ελβετικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο το 2010 η γερμανική εφορία ανέκτησε 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ από φοροφυγάδες, καθώς οι αρχές αγόρασαν κλεμμένα δεδομένα που αφορούσαν Γερμανούς οι οποίοι είχαν καταθέσεις στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν. Η ελβετική δικαιοσύνη εξέδωσε τον περασμένο Μάρτιο τρία εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία της οικονομικής κατασκοπείας και της παραβίασης του τραπεζικού απορρήτου σε βάρος φορολογικών επιθεωρητών της Βόρειας Ρηνανίας οι οποίοι είχαν εμπλακεί στην αγορά των δεδομένων των πελατών της τράπεζας Credit Suisse.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης