Κρίσιμη συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν για τη Συρία

Κρίσιμη συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν για τη Συρία

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μεταβεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Μόσχα για μια συνάντηση εργασίας με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με την κρίση στη Συρία να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. 

Κρίσιμη συνάντηση Ερντογάν - Πούτιν για τη Συρία
Συνάντηση εργασίας με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  με την κρίση στη Συρία να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. 

Οι δύο άνδρες «θα έχουν μια ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τις σημαντικές περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, αρχίζοντας από τη Συρία», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού. Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία, πρώην συμμάχους, επιδεινώθηκαν πολύ από την αρχή της καταστολής στη Συρία, το Μάρτιο του 2011. 

Ο Ερντογάν κατήγγειλε επανειλημμένα τις βιαιότητες των συριακών δυνάμεων και ζήτησε από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ 'Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία. Η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περισσότερους από 37.000 Σύρους πρόσφυγες. Έχει επιτρέψει επίσης στους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο έδαφός της. Η Ρωσία από την πλευρά της είναι ο κύριος σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης