Χ. Τζιντάο προς G20: "Στηρίξτε τις προσπάθειες της Ευρώπης"

Χ. Τζιντάο προς G20: "Στηρίξτε τις προσπάθειες της Ευρώπης"

Οι μεγαλύτερες ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου που συγκροτούν την Ομάδα των Είκοσι (G20) πρέπει να υποστηρίξουν την Ευρώπη στις προσπάθειές της να περιορίσει την οικονομική κρίση, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Τζιντάο.

Χ. Τζιντάο προς G20: "Στηρίξτε τις προσπάθειες της Ευρώπης"
Οι μεγαλύτερες ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου που συγκροτούν την Ομάδα των Είκοσι (G20) πρέπει να υποστηρίξουν την Ευρώπη στις προσπάθειές της να περιορίσει την οικονομική κρίση, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Τζιντάο, σε ένα άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε μια μεξικανική εφημερίδα, πριν από τη σύνοδο κορυφής του διεθνούς οικονομικού οργανισμού που διεξάγεται αύριο και μεθαύριο στο Λος Κάμπος.

Στο άρθρο του στην εφημερίδα Reforma, ο Χου αποκάλεσε την κρίση χρέους στην ευρωζώνη «ζήτημα γενικής ανησυχίας».

Κλείσιμο
«Η G20 θα πρέπει να το αντιμετωπίσει με έναν εποικοδομητικό τρόπο, με συνεργασία, ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντας τις προσπάθειες που έχουν γίνει από την Ευρώπη για να επιλυθεί [η κρίση] και να στείλει μηνύματα αποκατάστασης της ασφάλειας στις αγορές», ανέφερε στο σχόλιό του αυτό ο Κινέζος πρόεδρος.

Ακόμα, ο Χου κάλεσε να αντιμετωπιστούν «οι παράγοντες ανασφάλειας και αστάθειας που απειλούν την ανάκαμψη και συμβάλλουν στην ανεπάρκεια της παγκόσμιας ζήτησης, την ασθενή ανάπτυξη των μεγαλύτερων οικονομιών και οι μεγάλες δυσκολίες σε διάφορες χώρες σε ό,τι αφορά τον συντονισμό των μακροοικονομικών πολιτικών τους».

Για τον ίδιο, πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να επιτευχθεί «μια σθεναρή ανάπτυξη, διαρκής και ισόρροπη στην παγκόσμια οικονομία».

Παράλληλα, ο Τζιντάο κάλεσε να δοθεί έμφαση στο να υπάρξει ταχεία πρόοδος στις αναπτυσσόμενες χώρες ώστε να προωθηθεί μια «διαδικασία μεταμόρφωσης του διεθνούς συστήματος» διαμέσου της παγκοσμιοποίησης και της διαμόρφωσης ενός πιο «πολυπολικού» κόσμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης