Νταβούτογλου: "Αισθάνομαι... Μακεδόνας"!

Νταβούτογλου: "Αισθάνομαι... Μακεδόνας"!

"Θα χρησιμοποιούμε το συνταγματικό όνομα της FYROM ακόμη και την επόμενη χιλιετία!", προκαλεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας - Ξεκίνησε στο Σικάγο η σύνοδος των 26 χωρών μελών του ΝΑΤΟ - Σε ισχύ η απόφαση του Βουκουρεστίου - Τα Σκόπια δεν αναμένεται να λάβουν πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία

Σε εκδήλωση που οργάνωσε στο Σικάγο μια σλαβομακεδονική οργάνωση βραβεύτηκαν ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα αλλά και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταούτογλου, παρουσία μάλιστα και του προέδρου των Σκοπίων.

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι λαμβάνει το βραβείο αυτό της σλαβομακεδονικής οργάνωσης εξ ονόματος 75 εκατομμυρίων Τούρκων φίλων της ΠΓΔΜ και σημείωσε ότι η χώρα του θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ και το δικαίωμα επιλογής του λαού της χώρας οπουδήποτε στον κόσμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ υπό το συνταγματικό της όνομα και πως η Τουρκία, πάντα, ακόμη και στον επόμενο αιώνα, την επόμενη χιλιετία, θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ.

“Δεν είμαι μόνο μεγάλος και ειλικρινής φίλος της Μακεδονίας, αλλά επίσης Μακεδόνας”, ειπε χαρακτηριστικα ο κ.Νταβούτογλου προσθέτοντας ότι η φιλία των δύο χωρών θα συνεχιστεί για πάντα.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε ότι δεν μετέβη στο Σικάγο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ διότι η χώρα του δεν πρόκειται να λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

Η αποστολή της ΠΓΔΜ που μετέβη στο Σικάγο αποτελείται από τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι, τον υπουργό 'Αμυνας, Φάτμιρ Μπεσίμι και τους πρέσβεις της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.

Ο κ.Γκρούεφσκι, σε συνέντευξη του στο στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ "ΜΙΑ", σημείωσε ότι αν ήταν στη θέση του κ.Ιβάνοφ δεν θα μετέβαινε στο Σικάγο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για "τη φανερή αδιαφορία των ισχυρότερων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ προς την χώρα και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα με οποιοδήποτε κόστος ".

Ο κ.Γκρούεφσκι σημείωσε ότι οι ισχυρές χώρες του ΝΑΤΟ "καλούν" την ΠΓΔΜ μόνον όταν τη χρειάζονται, όπως το 1999 όταν η χώρα του παρείχε λογισμική στήριξη για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας ή για να αποστείλει στρατιώτες στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, ενώ όταν δεν τη χρειάζονται χρησιμοποιούν διγλωσσία και επικαλούνται την αρχή της αλληλεγγύης στους κόλπους της Συμμαχίας και την ανάγκη ύπαρξης ομοφωνίας για τη λήψη των αποφάσεων.

"Ο κύριος υπαίτιος που δεν μπορούμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ έχει όνομα και λέγεται Ελλάδα. Χωρίς καμία αμφιβολία, η Ελλάδα, τις τελευταίες δύο δεκαετίες αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις της για να μην αναπτυχθούμε και να μην προοδεύσουμε και χρησιμοποιεί το ζήτημα της ονομασίας για εσωτερική πολιτική κατανάλωση και για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Ο μοναδικός στόχος της χώρας αυτής είναι να αλλάξει το όνομα του κράτους μας, να αλλάξει το όνομα του λαού μας και της γλώσσας μας", ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι.

Ο κ.Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι ακόμη και να υπάρξει, στη Σύνοδο του Σικάγο, κάποια αλλαγή των συμπερασμάτων του Βουκουρεστίου σχετικά με την ΠΓΔΜ, σε επίπεδο διατύπωσης, αυτό δεν πρόκειται να σημαίνει απολύτως τίποτε για τη χώρα του, από τη στιγμή που δεν θα λάβει πρόσκληση για να καταστεί μέλος της Συμμαχίας.
 
Εξάλλου, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε συνάντηση, στο Σικάγο, με τον ομόλογο του της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και για τους τρόπους με τους οποίους η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σχετικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας θα μπορούσε να αντικατοπτριστεί στα τελικά Συμπεράσματα της Συνόδου, αναφορικά με το ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ιβάνοφ υπογράμμισε τα επιχειρήματα και τις προσδοκίες της ΠΓΔΜ ενώ ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και κατά τη Σύνοδο του Σικάγο αλλά και αργότερα, η ΠΓΔΜ μπορεί να υπολογίζει στην ανεπιφύλακτη στήριξη της Τουρκίας, η οποία θα πράξει παν το δυνατό για να τη βοηθήσει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (71)

ΑΣ ΕΙΝΑΙ

 ΔΗΜΗΤΡΗ, ΓΙΑΤΙ ΘΙΓΕΣΑΙ;; ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΩΣΟΥΝ ΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΜΑΝΑ (ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ, ΕΛΛΗΝΑΣ Η΄ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ) ΙΤΑΛΟΣ Η΄ΓΑΛΛΟΣ Η΄ΓΕΡΜΑΝΟΣ; ΑΛΛΑ, ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΣΑ ΛΕΣ. Η΄ΕΤΣΙ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ)

ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ

ΤΑΡΙΦΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΟΥΣΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΟΥΡΣΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΛΛΟΝΩΝ. ΤΩΡΑ, ΤΕΛΟΣ. ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ. ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΟΛΟΙ.

ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ

ΕΚΤΟΡΑΣ, ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ€. ΣΤΟΥΣ ΚΑΜΠΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ ΧΙΟΝΙ. ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΡΩΤΑ ΠΟΥ ΘΕ ΚΡΑΤΑ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥΛΑ ΤΗ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ. ΕΜΕΙΣ Κ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΩ, ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΙΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 3.ΟΟΟ ΕΤΩΝ. ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ Σ΄ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΥΕΤΟΜΑΓΚΑ- ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΑ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ. ΕΣΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΓΑΙΔΟΥΡΟΓΚΑΘΟ. ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΣ ΕΣΥ, ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

Νίκος

 Για εμένα η απάντηση είναι μία. Χαιρόμαστε που ο κος Νταβούτογλου αισθάνεται Έλληνας.

Δημήτριος Ντούλιας

 Τι λες ρε γύφτο; Αισθάνεσαι γυφτοσκοπιανός; Το Μακεδόνας άστο, ανήκει σε άλλους . . .

jimmy page

 εδω οι τουρκοι εχουν κανει τον Ομηρο Ομαρ και λενε οτι ειναι δικος τους, δεν θα εκαναν ''Μακεδονες'' τους Σκοπιανους ? τωρα, ο υπουργος τους λεει οτι ειναι ''Μακεδονας''. Γελαει, γιατι ξερει οτι ειναι τοσο ''Μακεδονας'' οσο και οι Σκοπιανοι.....Εκτός κι αν καποτε η Μακεδονια μας έφτανε μέχρι τη Μογγολια και δεν το ξερουμε. Ομως, η κατασταση δεν ειναι για γελια.Αυτοι ειναι οι τουρκοι. Τους ξερουμε.Θα πρεπει καποτε, στην Ελλαδα, να χαραχθει σοβαρη εξωτερικη πολιτικη, απο εναν πραγματικα σοβαρο πολιτικο ηγέτη ...Υπηρξε αραγε απαντηση σ΄ αυτη την προκλητικη δηλωση εκ μερους της Ελλαδος ?? Δυστυχώς έχουμε φθασει στο εσχατο σημειο της ξεφτιλας, να προσπαθουμε να σωσουμε στη θαλασσα τον τουρκο πιλοτο που ειχε μολις καταρίψει και σκοτώσει τον πιλοτο μας και να μη φευγουμε ακομα κι οταν αυτος μας απειλουσε με το πιστολι του ! ! Ασε που τρεχουμε πρωτοι απ΄ ολους να τους σωσουμε οταν γινονται σεισμοι...

Δημήτρης

Αισθάνεσαι Μακεδόνας γιατί την μάνα σου κάτι της έκανε ένας Μακεδόνας...

Γιώργος Σπυρόπουλος

Είναι μεγάλο λαμόγιο, κοίτα φάτσα. Καλά δε ντρέπεται ο ρόμπας να μιλάει για Μακεδονία? Αλλά δεν φταίε αυτός εμείς φταίμε που τους αφήνουμε να λέμε οτι μ.............. και να μένουν στο απυρόβλητο. Ξυπνάτε ρε..............

ΜΑΚΕΤΑ

 Ο ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΝΤΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ, ΜΙΛΑΕΙ ΣΑΝ ΝΕΟΘΩΜΑΝΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ "ΝΙΩΘΩΝΤΑΣ" ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΒΙΛΑΕΤΙ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ. ΟΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΙΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΒΑΘΙΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΤΟΓΛΟΥ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΣΤΟ YOUTUBE ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ.

okman

Την είπες πάλι ... Γκαβού-τογλου !!! αν αισθανοσουν αληθινά μακεδόνας ρε γιουσουφάκι! θα επρεπε να παραδωσετε την τουρκία στην Ελλάδα, γιατι εδω και 2000 χρονια πρωτα την ειχαν κατακτησει οι Ελληνες Μακεδονες και μετα ηρθατε εσυ οι κλεφτες και φονιάδες μογγολοι με το μογγολικο συνδρομο Down και κανατε την βρωμοτουρκία (Turkey με την ιδια ονομασια στα αγγλικά επισης λεγεται και η ... γαλοπούλα!!! χααχαχα που σημαινει οτι ειναι κότες δηλαδή και το παραδέχονται !!!). και να ξερετε το εξης παλια οι Ελληνες πηγαν στην Τροία την καταστρέψανε και πήραν πάλι την ωραια ελένη που κλεψανε, σήμερα οι Ελληνες με την βοηθεια του Θεού, θα κανουν σχεδόν το ίδιο, θα καταστραφει το instabul και η τουρσία εεε τουρκια θελω να πω!!! και θα παρουμε πισω την ωραια αγία Σοφία, που μας ανηκει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2764844

Σε έρευνα γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας εντοπίστηκαν δεκάδες περιπτώσεις υπαλλήλων που ανήκουν στο ακροδεξιό κίνημα «Πολίτες του Ράιχ» – Το κίνημα αρνείται την ύπαρξη της δημοκρατίας την οποία υπηρετούν 

2