Απετράπη επίθεση αυτοκτονίας σε αεροσκάφος με προορισμό τις ΗΠΑ

Απετράπη επίθεση αυτοκτονίας σε αεροσκάφος με προορισμό τις ΗΠΑ

«Ναυάγησε» το σχέδιο της Αλ Κάιντα της Υεμένης - Ενήμερος από τον Απρίλιο ο Ομπάμα

Απετράπη επίθεση αυτοκτονίας σε αεροσκάφος με προορισμό τις ΗΠΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικανών αξιωματούχων, οι αρχές των ΗΠΑ απέτρεψαν επίθεση αυτοκτονίας που σχεδίαζε η Αλ Κάιντα της Υεμένης, με στόχο ένα αεροπλάνο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ήταν ενήμερος για την υπόθεση από τον Απρίλιο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός "επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί από έναν καμικάζι μέσα σε αεροσκάφος", ανέφερε αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν διέτρεξε κίνδυνο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επιβεβαίωσαν στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τις πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες το αεροπλάνο της γραμμής που στόχευε η Αλ Κάιντα είχε προορισμό τις ΗΠΑ.

Πληροφορίες του πρακτορείου Associated Press αναφέρουν ότι οι βομβιστές είχαν αναπτύξει προηγμένης τεχνολογίας εκρηκτικό μηχανισμό που μπορούσε να κρυφτεί στα εσώρουχα του βομβιστή, ενώ σχεδίαζαν να υλοποιήσουν την επίθεση την περασμένη εβδομάδα που ήταν η πρώτη επέτειος από τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης