Ισλαμιστές βεβήλωσαν μαυσωλείο Αγίου στο Μαλί

Ισλαμιστές βεβήλωσαν μαυσωλείο Αγίου στο Μαλί

Μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑQΜΙ) βεβήλωσαν το μαυσωλείο ενός αγίου του Τιμπουκτού

Ισλαμιστές βεβήλωσαν μαυσωλείο Αγίου στο Μαλί
Μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (ΑQΜΙ) βεβήλωσαν το μαυσωλείο ενός αγίου του Τιμπουκτού, στο βόρειο Μαλί, μιας πόλης που περιλαμβάνεται στην παγκόσμια ιστορική κληρονομιά της UNESCO και της οποίας ο πληθυσμός έχει συγκλονιστεί από το γεγονός αυτό, ανακοίνωσε αργά το Σάββατο τοπικός αξιωματούχος.
"Τα μέλη της ΑQΜΙ με την υποστήριξη της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης Ανσαρ Ντιν κατέστρεψαν το μαυσωλείο του αγίου Σίντι (Μαχμούντ Μπεν) Αμαρ.

Κλείσιμο
Έκαψαν το μαυσωλείο", δήλωσε ένας από τους αντιδημάρχους του Τιμπουκτού, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο, όπως όλο το βόρειο Μαλί, των οργανώσεων ΑQΜΙ και Ανσαρ Ντιν.

Οι οργανώσεις αυτές επωφελήθηκαν από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 22ας Μαρτίου στο Μπαμακό και κατέβαλαν περιοχές στο βορρά της χώρας.

"Υποσχέθηκαν να καταστρέψουν και άλλα μαυσωλεία", πρόσθεσε η ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η κυβέρνηση στο Μπαμακό καταδίκασε την "αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια". Το Τιμπουκτού με πληθυσμό 33.000 κατοίκων, στη μεθόριο της Σαχάρας και περίπου χίλια χιλιόμετρα βόρεια του Μπαμακό, που αποκαλείται "η πόλη των 333 αγίων" ή "το μαργαριτάρι της ερήμου" έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1988.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης