Γαλλία: Με απέλαση απειλείται 11χρονος πρωταθλητής στο σκάκι

Γαλλία: Με απέλαση απειλείται 11χρονος πρωταθλητής στο σκάκι

Ο Φαχίμ Αλάμ από το Μπαγκλαντές, απειλείται με απέλαση ως λαθρομετανάστης, ενώ η υπόθεση θα επανεξεταστεί μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού...

Γαλλία: Με απέλαση απειλείται 11χρονος πρωταθλητής στο σκάκι
Ο 11χρονος πρωταθλητής Γαλλίας στο σκάκι, Φαχίμ Αλάμ από το Μπαγκλαντές, απειλείται με απέλαση ως λαθρομετανάστης. Η υπόθεση θα επανεξεταστεί μετά από παρέμβαση του Γάλλου πρωθυπουργού, Φρανσουά Φιγιόν.

Κλείσιμο
«Ασφαλώς, αν αυτός ο νεαρός είναι πρωταθλητής στο σκάκι, αξίζει να ελεγχθεί η περίπτωσή του με τη μεγαλύτερη προσοχή και θα το κάνουμε από σήμερα», είπε ο Φιγιόν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Ο ανήλικος έφτασε στη Γαλλία παράνομα τον Οκτώβριο του 2008 μαζί με τον πατέρα του, Νούρα. Από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι τον Αύγουστο του 2010 η οικογένεια φιλοξενήθηκε από την οργάνωση "Γαλλία Γη του Ασύλου" στο κέντρο της στο Κρετέιγ, κοντά στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με το Δίκτυο Εκπαίδευσης Χωρίς Σύνορα (RESF) ο Νούρα Αλάμ διώκεται στο Μπαγκλαντές λόγω των πολιτικών πεποιθήσεών του. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 έχει εκδοθεί απόφαση που τον υποχρεώνει να εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος. Πηγή της νομαρχίας του Βαλ-ντε-Μαρν, όπου ανήκει το Κρετέιγ, έκανε γνωστό ότι ο μικρός Φαχίμ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα γιατί δεν θεωρείται παράνομος.

"Η δυσκολία έχει να κάνει με την κατάσταση, την παράνομη διαμονή του πατέρα του", εξήγησε η πηγή αυτή διευκρινίζοντας ότι κατόπιν εντολής του Φιγιόν ο Νούρα Αλάμ θα γίνει δεκτός από τις υπηρεσίες της νομαρχίας στις 11 Μαΐρου.

Ο Φαχίμ πηγαίνει σχολείο στο Κρετέιγ και φιλοξενείται στις οικογένειες των συναθλητών του στο σκάκι. Η Ομοσπονδία Σκακιού της Γαλλίας εξέφρασε τη συμπαράστασή της στο αγόρι που τον Απρίλιο κέρδισε το πρωτάθλημα για νέους κάτω των 12 ετών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης