BBC: Αγωγή για τα μέτρα λιτότητας από δυο Ελληνίδες

BBC: Αγωγή για τα μέτρα λιτότητας από δυο Ελληνίδες

Με την Ελλάδα και συγκεκριμένα με δυο Ελληνίδες ψυχολόγους ασχολείται σήμερα το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Οι  Όλγα και η Τάνια Γεριτσίδου, μητέρα και κόρη,  βρέθηκαν

BBC: Αγωγή για τα μέτρα λιτότητας από δυο Ελληνίδες
Με την Ελλάδα και συγκεκριμένα με δυο Ελληνίδες ψυχολόγους ασχολείται σήμερα το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Οι  Όλγα και η Τάνια Γεριτσίδου, μητέρα και κόρη,  βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το βρετανικό δίκτυο, καθώς κατέθεσαν αγωγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά της ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή τα μέτρα λιτότητας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι δυο γυναίκες κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση για πολιτική λιτότητας που συνιστά γενοκτονία εν καιρώ ειρήνης και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η κίνησή τους έχει τη στήριξη ομάδας πολιτών διαφόρων ηλικιών, που όπως σημειώνεται δεν έχουν σχέση με ακραίους πολιτικούς χώρους.

«Πρόκειται για απλούς Έλληνες της μεσαίας τάξης: δασκάλους, δικηγόρους, φυσιοθεραπευτές. Αυτούς που έχουν πληγεί από τα μέτρα λιτότητας και πλέον καταφεύγουν σε αυτή την εξαιρετικά ασυνήθιστη εσχάτη κίνηση», σχολιάζει ο ανταποκριτής του BBC.

« Τα μέτρα λιτότητας μας αφαιρούν την ελευθερία μας. Με το να μας μειώνουν το εισόδημά μας και να μας κατάσχουν την περιουσία μας δεν μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες όπως τροφή, στέγη και εκπαίδευση» λέει χαρακτηριστικά η Ολγα. «Τα μέτρα λιτότητας εξαναγκάζουν πολλούς Έλληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας» συμπληρώσει η Τάνια

Όπως παρατηρεί ο ανταποκριτής του BBC η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά σε δεινή θέση καθώς το ποσοστό ανεργίας φτάνει πλέον το 50%. Εκτός όμως από την ανεργία, μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των αυτοκτονιών -που σύμφωνα με επίσημα στοιχεία- τον τελευταίο χρόνο έχει διπλασιαστεί.

Στην ερώτηση του βρετανού δημοσιογράφου κατά πόσο τα μέτρα λιτότητας συνιστούν γενοκτονία οι δυο γυναίκες ομόφωνα απαντούν «Φυσικά πρόκειται για γενοκτονία. Με το να μας μειώνουν το εισόδημά μας, μας στερούν το δικαίωμα να παντρευτούμε και να κάνουμε παιδιά. Πολλοί νέοι πλέον αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες με αποτέλεσμα η πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού να αποτελείται από ηλικιωμένους, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν θα επιβιώσουν, καθώς δεν μπορούν να αγοράσουν τα απαραίτητα για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη».  
Κλείσιμο

Ωστόσο ο ανταποκριτής του BBC τονίζει ότι η κατηγορία της γενοκτονίας υπονοεί πρόθεση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, με τις ενάγουσες να σημειώνουν ότι η πρόθεση στοιχειοθετείται από την απόδειξη της επίγνωσης των επιπτώσεων των μέτρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης