Υπερψηφίστηκε σήμερα – Πέμπτη στο Κουβέιτ μια μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα, η οποία προβλέπει την επιβολή της θανατικής ποινής για τα εγκλήματα της βλασφημίας και της προσβολής του προφήτη Μωάμεθ και των συζύγων του.
Σαράντα έξι μέλη του κοινοβουλίου, περιλαμβανομένων των μελών της κυβέρνησης, ψήφισαν υπέρ της αλλαγής του νόμου, ο οποίος πρέπει να επικυρωθεί από την κυβέρνηση για να ισχύσει, όπως μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Τέσσερις σιίτες βουλευτές ψήφισαν κατά της μεταρρύθμισης αυτής, δύο απείχαν όπως και ένας σουνίτης βουλευτής που έχει σχέσεις με τους σιίτες.
Κλείσιμο
Ένας σιίτης συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα στο Κουβέιτ επειδή προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ, μία από τις συζύγους του, την Αΐσα, και τους συντρόφους του.
Ο άνδρας αυτός, ο Χάμαντ αλ Νάκι, βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση και αναμένεται να παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.
Η δικαιοσύνη του Κουβέιτ καταδίκασε τη Δευτέρα σε επτά χρόνια κάθειρξη έναν σουνίτη επειδή ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ένα άρθρο που θεωρήθηκε προσβλητικό προς τη σιιτική κοινότητα.
Με κάθε συλλογή, με κάθε κομμάτι, με κάθε πρωτοβουλία, η H&M αλλάζει το παρόν και το μέλλον της μόδας, σταθερά, αποφασιστικά και εμπνευσμένα, εδώ και 78 χρόνια.
Με τη νέα της πρωτοβουλία, η Κωτσόβολος εξασφαλίζει για δύο ώρες ένα ήρεμο και φιλικό περιβάλλον αγορών, ειδικά διαμορφωμένο για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού καθώς και με προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.
Με ανάμεικτες αντιδράσεις έγιναν δεκτά τα δύο νέα σχέδια δράσης της Κομισιόν για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας.