Νόμιμη η θανατική ποινή για την προσβολή του Μωάμεθ στο Κουβέιτ

Νόμιμη η θανατική ποινή για την προσβολή του Μωάμεθ στο Κουβέιτ

Έγκλημα πλέον η βλασφημία και η προσβολή του προφήτη και των συζύγων του...

Νόμιμη η θανατική ποινή για την προσβολή του Μωάμεθ στο Κουβέιτ
Υπερψηφίστηκε σήμερα – Πέμπτη στο Κουβέιτ μια μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα, η οποία προβλέπει την επιβολή της θανατικής ποινής για τα εγκλήματα της βλασφημίας και της προσβολής του προφήτη Μωάμεθ και των συζύγων του.

Σαράντα έξι μέλη του κοινοβουλίου, περιλαμβανομένων των μελών της κυβέρνησης, ψήφισαν υπέρ της αλλαγής του νόμου, ο οποίος πρέπει να επικυρωθεί από την κυβέρνηση για να ισχύσει, όπως μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τέσσερις σιίτες βουλευτές ψήφισαν κατά της μεταρρύθμισης αυτής, δύο απείχαν όπως και ένας σουνίτης βουλευτής που έχει σχέσεις με τους σιίτες.
Κλείσιμο

Ένας σιίτης συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα στο Κουβέιτ επειδή προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ, μία από τις συζύγους του, την Αΐσα, και τους συντρόφους του.
Ο άνδρας αυτός, ο Χάμαντ αλ Νάκι, βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση και αναμένεται να παραπεμφθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η δικαιοσύνη του Κουβέιτ καταδίκασε τη Δευτέρα σε επτά χρόνια κάθειρξη έναν σουνίτη επειδή ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ένα άρθρο που θεωρήθηκε προσβλητικό προς τη σιιτική κοινότητα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης