Σαρκοζί: "Θα είμαι ένας διαφορετικός πρόεδρος"

Σαρκοζί: "Θα είμαι ένας διαφορετικός πρόεδρος"

Τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν δεύτερο, πίσω από τον σοσιαλιστή  Φρανσουά Ολάντ...

Σαρκοζί: "Θα είμαι ένας διαφορετικός πρόεδρος"
Τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν δεύτερο, πίσω από τον σοσιαλιστή  Φρανσουά Ολάντ, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί υπόσχεται να υιοθετήσει ένα διαφορετικό στιλ άσκησης της εξουσίας. 

Κλείσιμο
Σε συνέντευξή του, ο Σαρκοζί παραδέχεται τα λάθη του, όπως το ότι αντιδρούσε παρορμητικά ορισμένες φορές και συμπεριφερόταν περισσότερο σαν υπουργός.

Οι εκλογές πρόκειται να γίνουν σε δύο γύρους, Απρίλιο – Μάιο και φυσικά επιδιώκει να βελτιώσει τα ποσοστά του στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Παράλληλα ζήτησε συγγνώμη για γκάφες που διέπραξε και εξήγησε χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του τα οποία δυσαρέστησαν ορισμένους Γάλλους.

«Θα είμαι διαφορετικός. Ήδη θα έχω υπηρετήσει ως πρόεδρος για πέντε χρόνια και δεν επαναλαμβάνεις σφάλματα που έχεις ήδη διαπράξει. Το βασικό λάθος]ήταν πως νόμιζα ότι ήμουν ακόμα υπουργός. Ως υπουργός χρειάζεται να αντιδράς και να ενεργείς με ταχύτητα, αλλά ως πρόεδρος χρειάζεται, πέρα από το να αντιδράς, το να μπορείς να είσαι σε θέση να κάνεις ένα βήμα πίσω και επίσης χρειάζεται να επιδεικνύεις σοβαρότητα κι επισημότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Δημοσκόπηση της Opinionway για την εφημερίδα Le Figaro η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη εμφανίζει τον Σαρκοζί να προηγείται με 28%, 1 μονάδα πάνω από τον Ολάντ, όμως ο Ολάντ εξακολουθεί να προηγείται στον δεύτερο γύρο της 6ης Μαΐου με 54% έναντι 46% του Σαρκοζί. Η διαφορά των 8 μονάδων πάντως είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτή του περασμένου μήνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης