Να βγει η Ελλάδα από το ευρώ ζητούν Γερμανοί πολιτικοί

Να βγει η Ελλάδα από το ευρώ ζητούν Γερμανοί πολιτικοί

Προτείνουν συντεταγμένη αποχώρηση από την Ευρωζώνη και «γενναίο Σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας – Για «έλλειμμα δημοκρατίας» στην Ευρώπη μιλούν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές – Δημοψήφισμα για το μέλλον του ευρώ ζητά το γερμανικό κόμμα CSU

Να βγει η Ελλάδα από το ευρώ ζητούν Γερμανοί πολιτικοί
Εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η οποία θα συνοδεύεται από πακέτο βοήθειας έκτακτης ανάγκης, ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» δηλαδή, προτείνει ο Γενικός Γραμματέας των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, εάν απόψε το βράδυ τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές-εταίροι μας δεν ψηφιστούν ή «υποστηριχθούν ανεπαρκώς» από την Βουλή των Ελλήνων. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild am Sonntag», ο  κ. Ντόμπριντ σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η περίπτωση να χρειαστεί «να ληφθούν προφυλάξεις, εάν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις υποστηριχθούν ανεπαρκώς ή καθόλου από τους Έλληνες πολιτικούς και εξαιτίας αυτού η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της».
Με τον όρο «προφυλάξεις» ο Γερμανός πολιτικός ξεκαθαρίζει πως εννοεί το «να πεισθεί η ελληνική κυβέρνηση ότι μια συντεταγμένη αποχώρηση από το ευρώ είναι καλύτερη για τη χώρα από μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση»! Και δηλώνει πως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να προετοιμαστούν ώστε σε αυτή την περίπτωση να παράσχουν στη χώρα μας ένα «πακέτο έκτακτης βοήθειας», το οποίο θα προβλέπει «κούρεμα» του χρέους και στη συνέχεια ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για την ανοικοδόμηση της ελληνικής οικονομίας, με τελικό στόχο την επιστροφή της χώρας στο ευρώ. 

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή στη Γερμανία πληθαίνουν και οι φωνές εκείνων που εκφράζουν ανοικτά τον προβληματισμό τους για την ίδια την ευρωπαϊκή συνοχή και το μέλλον της Ευρωζώνης και του ευρωοικοδομήματος γενικότερα.

Με πρώτον τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και αρχηγό του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) κ. Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε κάθε γερμανικό κρατίδιο, ώστε οι Γερμανοί πολίτες να αποφασίσουν για την σωτηρία ή όχι του ευρωπαϊκού νομίσματος. 

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν μιλά για «έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη» (διαβάστε εδώ τι μετέδιδε νωρίτερα το protothema.gr), ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ζητά περισσότερες εξουσίες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης