Θιβέτ: Μοναχή αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί

Θιβέτ: Μοναχή αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί

Μία 18χρονη Θιβετιανή μοναχή αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί στη νοτιοδυτική Κίνα για να διαμαρτυρηθεί για την διακυβέρνηση του Θιβέτ από την Κίνα, όπως ανέφεραν σήμερα εξόριστοι Θιβετιανοί και μη κυβερνητικές οργανώσεις...

Θιβέτ: Μοναχή αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί
Μία 18χρονη Θιβετιανή μοναχή αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί στη νοτιοδυτική Κίνα για να διαμαρτυρηθεί για την διακυβέρνηση του Θιβέτ από την Κίνα, όπως ανέφεραν σήμερα εξόριστοι Θιβετιανοί και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Η Τενζίν Σοεντρόν, μία μοναχή από το μοναστήριο Μάμαε στην επαρχία Σετσουάν, αποπειράθηκε χθες Σάββατο βράδυ να αυτοπυρποληθεί και συνελήφθη από την κινεζική αστυνομία και στρατιώτες, δήλωσε ο Κανγιάνγκ Τσέρινγκ, ένας μοχανός στο μοναστήρι Κίρτι που βρίσκεται στη Νταραμσάλα της Ινδίας, όπου εδρεύει η εξόριστη θιβετιανή κυβέρνηση.

«Στρατιώτες περικύκλωσαν το μοναστήρι και απαγορεύουν την πρόσβαση σε αυτό.
Τίποτε άλλο δεν είναι γνωστό για την κατάσταση μέσα στο μοναστήρι», πρόσθεσε ο Τσέρινγκ.
Κλείσιμο

Η Στέφανι Μπρίγκντεν, διευθύντρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Free Tibet, επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες για το συμβάν.

Το μοναστήρι όπου ζούσε η μοναχή βρίσκεται στην περιοχή Αμπα, της επαρχίας Σιτσουάν, προπύργιο των διαμαρτυριών των Θιβετανών τους τελευταίους μήνες.

Αυτή είναι η 22η αυτοπυρπόληση Θιβετανού που καταγράφεται μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο και η έκτη μέσα σε μία εβδομάδα, όπως ανέφερε η Μπρίγκντεν σε μήνυμά της μέσω e-mail.

«Γνωρίζουμε ότι περισσότεροι Θιβετιανοί είναι διατεθειμένοι να δώσουν τη ζωή τους και Θιβετιανοί διαμαρτύρονται στους δρόμους», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης