Σταμάτησαν οι έρευνες στο «Costa Concordia»

Σταμάτησαν οι έρευνες στο «Costa Concordia»

Η επιχείρηση για τους 15 αγνοούμενους δεν μπορούσε να συνεχιστεί καθώς επιδεινώθηκαν οι συνθήκες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Σταμάτησαν οι έρευνες στο «Costa Concordia»
Σταμάτησαν την Τρίτη οι υποβρύχιες έρευνες για τις σορούς των αγνοουμένων, δεκαοκτώ ημέρες μετά την προσάραξη του κρουαζερόπλοιου «Costa Concordia» σε απόσταση αναπνοής από το νησάκι Τζίλιο. Η επιχείρηση για τους 15 αγνοούμενους δεν μπορούσε να συνεχιστεί καθώς επιδεινώθηκαν οι συνθήκες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, απειλώντας την ασφάλεια των δυτών.

«Διακόψαμε οριστικά τις υποβρύχιες έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου» ανακοίνωσε εκπρόσωπος των πυροσβεστών. Η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε από την πλευρά της ότι ενημέρωσε για την εξέλιξη τις οικογένειες των αγνοουμένων και τις ξένες πρεσβείες. Σήμερα επίσημα εξακολουθούν να αγνοούνται 15 άτομα μετά το ναυάγιο του «Costa Concordia» στις 13 Ιανουαρίου, με κατατεγραμμένους 17 νεκρούς.

Κλείσιμο
Αντίθετα, θα πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η απάντληση των 23.000 τόνων καυσίμων από τις δεξαμενές του κρουαζιερόπλοιου, διαδικασία την οποία εμποδίζει η κακοκαιρία. Η ανέλκυση του «Concordia», που δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από την απάντληση των καυσίμων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα διαρκέσει περίπου επτά με δέκα μήνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης