Μια σταγόνα βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να γίνει ένας ωκεανός, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
«Τρόφιμα, νερό, φάρμακα και καύσιμα πρέπει να ρεύσουν κατά κύματα και χωρίς εμπόδια», είπε ο Γκουτέρες κι αναφέρθηκε στον συναγερμό που εξέδωσε χθες ο οργανισμός που καταγράφει την πείνα παγκοσμίως λέγοντας πως επιβεβαίωσε «αυτό που φοβόμασταν: η Γάζα είναι στο χείλος του λιμού».
«Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα υπομένουν μια ανθρωπιστική καταστροφή επικών διαστάσεων. Αυτό δεν είναι προειδοποίηση. Αυτό είναι μια πραγματικότητα που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας», υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Την ίδια ώρα, τρεις υπηρεσίες του ΟΗΕ απηύθυναν σήμερα έκκληση να «πλημμυρίσει» η Λωρίδα της Γάζας με τρόφιμα προκειμένου να αποφευχθεί ένας «γενικευμένος λιμός», ενώ το «χειρότερο σενάριο λιμού» βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με έναν εξειδικευμένο οργανισμό του ΟΗΕ.
«Πρέπει να πλημμυρίσουμε τη Γάζα, αμέσως και χωρίς κανένα εμπόδιο, με μαζική επισιτιστική βοήθεια και να τη διατηρήσουμε καθημερινά προκειμένου να αποφευχθεί ένας γενικευμένος λιμός», δήλωσε η Σίντι ΜακΚέιν, διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, σε μία ανακοίνωση που εξέδωσε από κοινού με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας και την Unicef.
Με την ασυναγώνιστη εμπειρία της, η Avis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που καθιστά το leasing μια πανεύκολη, ταχύτατη και απολαυστική εμπειρία που δίνει στους οδηγούς ολοένα περισσότερα.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.