Οι Δρούζοι της Σουέιντα αποδέχονται κατάπαυση πυρός 48 ωρών προκειμένου να υπάρξει έλεγχος της κατάστασης στην περιοχή από τον στρατό της Συρίας.
Σε κείμενο 6 σημείων η αρχή που τους εκπροσωπεί αναφέρει πως θα υπάρχουν δύο ανοιχτά σημείαανθρωπιστικής βοήθειας. Το ένα προς την πλευρά των συνόρων του Ισραήλ αλλά απαγορεύεται ρητώς να πλησιάσει άλλη οντότητα την περιοχή.
Οι Δρούζοι κατηγορούν τον Αλ Σάραα ότι επιχείρησε να εξαλείψει τη μειονότητα και προειδοποιούν πως εάν ο στρατός της Σύριας προχωρήσει σε επιθετικές ενέργειες, η κατάσταση θα ξεφύγει περαιτέρω.
Στον αντίποδα σε διάγγελμα του ο μεταβατικός Πρόεδρος της Συρίας κατηγόρησε το Ισραήλ και τους Δρούζους πως επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν την Συρία και ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη διαμεσολάβηση.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.