Ο υποστράτηγος Μιχαήλ Γκούντκοφ, αναπληρωτής αρχηγός του ρωσικού ναυτικού, ο οποίος ηγήθηκε επίσης μιας ταξιαρχίας που πολεμούσε κατά της Ουκρανίας, σκοτώθηκε στην περιοχή Κούρσκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Ολέγκ Κοζέμιακο, κυβερνήτης μιας απομακρυσμένης ανατολικής περιοχής της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Γκούντκοφ σκοτώθηκε μαζί με δέκα ακόμη στρατιωτικούς όταν ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν κέντρο διοίκησης στην περιοχή Κορένεβο της Κουρσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Ο Κοζεμιάκο, ο οποίος δήλωσε πως είχε μακροχρόνια επικοινωνία με τον Γκούντκοφ, ανέφερε ότι ο υποστράτηγος σκοτώθηκε «εκτελώντας το καθήκον του ως αξιωματικός» και εξέφρασε συλλυπητήρια στις οικογένειες των πεσόντων. «Όταν ανέλαβε αναπληρωτής αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, δεν σταμάτησε να επισκέπτεται προσωπικά τις θέσεις των πεζοναυτών μας», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος μέσω Telegram.
Ο Γκούντκοφ, που είχε παρασημοφορηθεί για τη συμμετοχή του στις επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας, κατηγορείτο από το Κίεβο για εγκλήματα πολέμου. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον είχε διορίσει αναπληρωτή αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού μόλις τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Επισήμως, ούτε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ούτε η Ουκρανία έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας