Μια
«σύντομη και ιδιωτική» συνάντηση είχε το Μεγάλο Σάββατο ο
Πάπας Φραγκίσκος με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο
Τζ. Ντ. Βανς.
Η συνάντηση έγινε στην κατοικία του Πάπα, την Κάζα Σάντα Μαρία, στο Βατικανό, δήλωσαν πηγές στο Sky News.
Συναντήθηκε επίσης με τον νούμερο δύο του Βατικανού, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, και τον υπουργό Εξωτερικών, αρχιεπίσκοπο Πολ Γκάλαχερ.
Το Βατικανό δήλωσε ότι υπήρξε με τους αξιωματούχους
«ανταλλαγή απόψεων» σχετικά με τις διεθνείς συγκρούσεις, τους μετανάστες και τους κρατούμενους. Οι δύο άνδρες είχαν «εγκάρδιες συνομιλίες», αναφέρει ακόμη η Αγία Έδρα, και το
Βατικανό εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της κυβέρνησης Τραμπ να προστατεύσει την ελευθερία της θρησκείας και της συνείδησης.
«Υπήρξε
ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διεθνή κατάσταση, ιδίως όσον αφορά τις χώρες που πλήττονται από πόλεμο, πολιτικές εντάσεις και δύσκολες ανθρωπιστικές καταστάσεις, με ιδιαίτερη προσοχή στους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους φυλακισμένους», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο Βανς βρίσκεται στη Ρώμη μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά τους.
Η συνάντηση, όπως σημειώνει το Sky News, έγινε εν μέσω
εντάσεων μεταξύ του Βατικανού και της κυβέρνησης Τραμπ σχετικά με τις απελάσεις μεταναστών από τις ΗΠΑ αλλά και τις περικοπές της αμερικανικής πλευράς στη διεθνή βοήθεια.
Ο Φραγκίσκος έχει αποκαλέσει στο παρελθόν τα σχέδια απέλασης της κυβέρνησης Τραμπ «ντροπή».