Ο Τραμπ επιμένει στην πρότασή του οι ΗΠΑ να αποκτήσουν τον έλεγχο στη Γάζα
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντηση του με τον Νετανιάχου διαβεβαίωσε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθεί να κρατάει η Χαμάς
Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε εκ νέου στην πρότασή του να αναλάβουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο.
Εφόσον οι ΗΠΑ αναλάμβαναν «τον έλεγχο και την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, θα ήταν κάτι καλό», υποστήριξε ο Τραμπ, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να τερματιστούν σύντομα οι εχθροπραξίες στον παλαιστινιακό θύλακα.
Ερωτηθείς εάν θα εκπληρώσει την προεκλογική δέσμευσή του για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, ο Τραμπ είπε: «Θα ήθελα να σταματήσει ο πόλεμος και νομίζω πως θα σταματήσει κάποια στιγμή, αλλά όχι στο πολύ μακρινό μέλλον».
Διαβεβαίωσε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθεί να κρατάει η Χαμάς, αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία.
Έναυσμα για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας αποτέλεσε η άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023 στο νότιο Ισραήλ με απολογισμό 1.218 νεκρούς και 251 ομήρους. Έκτοτε, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας. Από τους 251 απαχθέντες, 58 παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας αλλά 34 από αυτούς είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.