Οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία» που θα αποφασίσει μόνη της το μέλλον της, απάντησε σήμερα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο νέος πρωθυπουργός του αυτόνομου εδάφους της Δανίας, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν.
«Ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία. Είμαστε σαφείς: Οι ΗΠΑ δεν θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία. Δεν ανήκουμε σε κανέναν άλλον. Αποφασίζουμε εμείς για το μέλλον μας» ανέφερε ο Νίλσεν σε μια ανάρτησή του στο Facebook.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, ο Τραμπ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ «θα αποκτήσουν τη Γροιλανδία, 100%».
Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη στη Γροιλανδία αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να «ενισχύσει την ενότητα» του βασιλείου με το νησί της Αρκτικής.
Τα κυριότερα κόμματα της Γροιλανδίας επιθυμούν την ανεξαρτησία του νησιού, αλλά διαφωνούν για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό. Οι αμερικανικές πιέσεις τα έπεισαν να συμμαχήσουν, σχηματίζοντας τετρακομματική κυβέρνηση συνασπισμού.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.