Ο νέος πρόεδρος της Συρίας, Αχμέντ αλ-Σάρα, χαρακτήρισε ως «ένα σοβαρό έγκλημα που τελικά θα αποτύχει», το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπνα μετεγκαταστήσει Παλαιστίνιους από τη Γάζα και να καταλάβει τη Λωρίδα.
Ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Λωρίδα της Γάζας και θα την αναπτύξουν οικονομικά, αφού οι Παλαιστίνιοι μετεγκατασταθούν αλλού.
Σε συνέντευξή του σε βρετανικό podcast, ο Σάρα τόνισε ότι η πρόταση του Τραμπ δεν θα πετύχει.
«Πιστεύω ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να διώξει τους ανθρώπους από τη γη τους. Πολλές χώρες προσπάθησαν να το κάνουν και όλες απέτυχαν, ειδικά κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στη Γάζα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Σάρα τόνισε ότι δεν θα ήταν ούτε «σοφό ούτε ηθικά ή πολιτικά σωστό» για τον Τραμπ να ηγηθεί μιας προσπάθειας να αναγκάσει τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη γη τους.
«Στα 80 χρόνια αυτής της σύγκρουσης, όλες οι προσπάθειες εκτόπισής τους απέτυχαν- όσοι έφυγαν μετάνιωσαν για την απόφασή τους. Το παλαιστινιακό μάθημα που έχει πάρει κάθε γενιά είναι η σημασία του να κρατήσουν τη γη τους», προσθέτει.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Νέες σειρές, μεγάλες κινηματογραφικές επιστροφές, podcasts που μας βάζουν στα παρασκήνια αγαπημένων ιστοριών και, φυσικά, τα 78α Emmy Awards συνθέτουν έναν Σεπτέμβριο γεμάτο επιλογές στο Vodafone TV