Οι αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής της τάξης θα είναι πλέον εκ νέου σε θέση να συλλαμβάνουν παράνομους μετανάστες σε λεγόμενες «ευαίσθητες» τοποθεσίες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αρθούν ισχύοντες περιορισμοί.
Οι υπηρεσίες μετανάστευσης και φύλαξης των συνόρων θα μπορούν κατά συνέπεια να προχωρούν σε συλλήψεις σε χώρους λατρείας, νοσοκομεία και σχολεία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS).
Οι συλλήψεις εκεί ήταν απαγορευμένες από το 2011. Η κυβέρνηση του προηγούμενου Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν είχε επεκτείνει τη ρύθμιση.
«Δεν θα μπορούν πλέον να κρύβονται εγκληματίες σε σχολεία και εκκλησίες της Αμερικής για να αποφύγουν τη σύλληψη», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα δέσει τα χέρια των γενναίων μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», προστίθεται στο κείμενο.
Άλλη οδηγία του DHS αποκαθιστά τη δυνατότητα των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν με συνοπτικές διαδικασίες οποιονδήποτε αλλοδαπό (-ή) χωρίς άδεια παραμονής που δεν μπορεί να αποδείξει πως διαμένει στη χώρα για πάνω από δυο χρόνια.
Το OLON συνδυάζει ηλεκτρονικές πληρωμές, επιχειρηματικές εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας σε ένα ενιαίο οικοσύστημα, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των επιχειρήσεων και αναβαθμίζοντας την εμπειρία των καταναλωτών.
Με επίκεντρο τον εξηλεκτρισμό, τον αυτοματισμό και την ψηφιακή νοημοσύνη, η Schneider Electric επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της ενεργειακής τεχνολογίας, συνδέοντας την καινοτομία με την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα.