Ο Βλαντίμιρ Πούτινμε διάταγμα του, έδωσε σήμερα εντολή για την αύξηση του τακτικού μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 180.000 στρατιώτες στους 1,5 εκατ. στρατιώτες. Είναι η τρίτη φορά που διευρύνει τις τάξεις του μετά την αποστολή του στρατού στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Με το διάταγμα, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου, ο Πούτιν δίνει εντολή να αυξηθεί το συνολικό μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων στα 2,38 εκατομμύρια άτομα, από τα οποία το 1,5 εκατομμύριο πρέπει να είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.
Ο Πούτιν από το 2022 είχε δώσει δύο φορές εντολή για αυξήσεις του αριθμού των μάχιμων στρατευμάτων κατά 137.000 και 170.000 αντίστοιχα.
Επιπλέον, η Ρωσία επιστράτευσε περισσότερους από 300.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2022 σε μια άσκηση η οποία ώθησε δεκάδες χιλιάδες στρατεύσιμους να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι δεν σχεδιάζεται προς το παρόν νέα επιστράτευση και ότι η ιδέα είναι να συνεχίσει να βασίζεται σε εθελοντές που υπογράφουν επικερδείς συμβάσεις για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).